Ennél finomabb fánkot még nem ettünk! Nálunk évek óta ez a kedvenc




Ha szeretnél valami igazán különleges farsangi ételt az asztalra tenni, akkor ezt a receptet neked találták ki! A nyuszifül fánk mindenki kedvence lesz, és nem csak az íze miatt...

Igazi különlegesség a nyuszifül fánk, és nemcsak a formája, íze veszi le a lábáról a vendégeidet (no meg téged is), hanem, hogy alakja miatt sokkal egyszerűbb lekvárba vagy csokiba mártogatni. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, így kezdő szakácsok is belevághatnak. A szalagos fánk mellett érdemes ezt is elkészíteni; hosszú még a farsangi időszak!


Nyuszifül fánk recept


Hozzávalók 



50 dkg liszt

5 dkg porcukor

2 dl tej

6 dkg vaj

3 dkg élesztő

4 db tojássárgája

1 csipet só

étolaj a sütéshez


Elkészítés:


Egy kevés tejjel és cukorral futtasd fel az élesztőt, közben keverd habosra a porcukorral a tojások sárgáját, és keverd hozzá a maradék tejet. Ezután mehet hozzá az élesztő, a liszt. Jól dagaszd ki a tésztát, majd tedd egy nagyobb, kilisztezett tálba, fedd le konyharuhával, és meleg helyen keleszd addig, míg a kétszeresére nem nő.

Ha megkelt a tészta, enyhén lisztezett deszkán nyomkodd át, majd vágd fel 16 egyforma darabra. Kézzel sodorj ujjnyi vastag kígyókat a kiadagolt tésztadarabból, hajtsd őket félbe, és tekerd össze. A végeiket nyomkodd le. Ha kész vannak a nyers nyuszifül fánkok, takard le őket, és újabb fél órán át hagyd, hogy megkeljenek.

Egy magas falú edényben vagy lábosban hevíts olajat, és a csavart fánkokat süsd először fedő alatt, majd ha már az oldaluk piros, fordítsd meg, és fedő nélkül süsd aranybarnára. Egyszerre ne tegyél sok fánkot az olajba, nehogy lehűtse!

A kész fánkokról csepegtesd le az olajat, majd csokikrémmel vagy lekvárral tálald. Mártogatva az igazi!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)