Amióta felment a kenyér ára, csak így sütöm és mindössze 85 forintba kerül! Ropogós a külseje, puha a belseje, mennyei az illata!Mióta felment a kenyér ára, bújom az internetet valami elfogadható alternatíva után kutatva. 

Rengeteg melléfogás volt, mivel a fő szempont a minél olcsóbb és minél finomabb volt, ilyen receptekből meg aztán van fent jó pár mellé lövés.

Aztán rátaláltam erre és imádjuk!


Fél kilós kenyér lesz a végeredmény, tehát fél kiló = 85 forint! 

Ha kilósban gondolkozunk 170 forint/kg, ami nekem több mint baráti ár és nincs benne semmi adalékanyag, ami extra bónusz.


Hozzávalók:


- 40 dkg liszt (Aldis, 149 ft/ kg, ehhez az adaghoz amit használok 40 dkg, tehát 65 forint)

- 2 g porélesztő (csomagban 240 forint/3x7 g, 7 g = 80 forint, ebből 2 grammot használok, tehát 20 forint)

- 3 dl langyos víz

- egy csipet cukor

- 1 tk. só


Elkészítés:


Az élesztőt a langyos vízben egy csipet cukorral elkeverem. Kimérem a lisztet, hozzáöntöm a vizes élesztőt, összekeverem. Ne ijedj meg, ragacsos tésztát kapsz és ez így van jól! 

Lefedem és 10 órát állni hagyom. 

Én este szoktam készíteni.

Reggel előmelegítem a sütét, benne egy kenyérformával, vagy jénaival, bármivel 230 fokra. 

A tésztát egy lisztezett sütőpapírra öntöm, majd a forró formába teszem és 30 percig alul-felül sütésen sütöm, aztán 10 percet légkeverésen.

Kiveszem, egy rácsra vagy tányérra teszem a sütőpapír nélkül, egy konyharuhával leterítem és már kész is az isteni finom házi kenyerünk, mindössze 85 forintból!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)