Magyar büszkeség! Ez a két hagyományos magyar leves került be a világ legjobb levesei közé, ráadásul igen magas pontszámmal:




Nem is kérdés, hogy ez a két hagyományos magyar leves a világ legjobbjai közé tartozik.


Az angol nyelvű TasteAtlas oldal íz ízek, ételek, helyi hozzávalók és autentikus éttermek enciklopédiájaként definiálja magát. Adatbázisukban töb mint 10 ezer étel és ital található meg, ezeket mindegyikét ráadásul térképre is tették lelőhelyük alapján. A regisztrált tagok pontozhatják is az egyes tételeket a szerint, hogy mennyire szeretik az adott fogást, helyet stb. A szerkesztőség aztán időről időre megjelentet egy-egy listát egy általuk választott tematika mentén.



2024 elején a levesekre került a sor. A TasteAtlas szerkesztősége az olvasók pontszámai alapján rangsorba szedte a világ 100 legjobb levesét. Az indonéz, hosszan főzött marhahússal készült Rawon lett az abszolút győztes. A maximális 5 pontból átlagosan 4,7 pontot kapott a szavazóktól.

Örömhír, hogy a lista első felébe, vagyis a legjobb 50 közé két magyar leves is befért. 31. helyezést ért el a magyar gulyásleves, 4,4-es pontszámmal. Megelőzte többek között a zureket, a lengyelek nemzeti büszkeségét és csak egyetlen hellyel végzett a világhírű Tom yum mögött.

A 41. helyen fért be a felsőházba egy másik magyar leves, a hagyományos húsleves. Ez többek között az osztrákok sütőtökkrémlevesét, vagy éppen az ukrán borscs levest tudta maga mögé utasítani.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)