Még a drága Nagyim tanította meg nekem: ha szörnyen megfájdul a fogam, és nincs a közelben fogorvos, mindig ÍGY teszek:
A fogfájással természetesen fogorvoshoz kell fordulnunk, azonban amennyiben nincs erre lehetőség rövid időn belül, pl. nyaralás alkalmával, éjszaka, vagy hétvégén, érdemes tudnunk róla, hogy milyen módon csillapíthatjuk a borzalmas fájdalmat addig is, míg fel nem tudjuk keresni a fogorvosunkat.

Ezek az otthoni megoldások segíthetnek az ideiglenes fájdalomcsillapításban:

Borsmenta: egy kiskanálnyi szárított borsmentát egy csésze forrásban lévő vízhez adunk, majd negyedórán keresztül állni hagyjuk. Leszűrés után belekortyolunk, és a szánkban tartjuk, mielőtt lenyelnénk. Ez enyhíti a fájdalmat, és még csak büdös sem lesz tőle a szánk, ráadásul nincs is rossz íze.

Só: egy evőkanál sót elkeverünk egy pohárka vízben, majd ezzel öblögetünk. Fertőtlenít, mikrobaölő hatású, és csökkenti a gyulladást.

Gyömbér: akár friss gyökeret, akár port használhatunk, csak helyezzük a fájó fogra (a gyökeret természetesen előtte karikára kell vágni, és héjától megtisztítani).

Paprika por: a pirospaprika port vízzel keverjük, majd a fájós fogra helyezzük, míg el nem zsibbasztjuk azt.

Fokhagyma: egy fokhagyma gerezdet alaposan megnyomkodunk, míg a leve ki nem fakad, majd a fájós fogra tesszük. A vöröshagymát ugyanígy használhatjuk!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék