Még a drága Nagyim tanította meg nekem: ha szörnyen megfájdul a fogam, és nincs a közelben fogorvos, mindig ÍGY teszek:




A fogfájással természetesen fogorvoshoz kell fordulnunk, azonban amennyiben nincs erre lehetőség rövid időn belül, pl. nyaralás alkalmával, éjszaka, vagy hétvégén, érdemes tudnunk róla, hogy milyen módon csillapíthatjuk a borzalmas fájdalmat addig is, míg fel nem tudjuk keresni a fogorvosunkat.

Ezek az otthoni megoldások segíthetnek az ideiglenes fájdalomcsillapításban:

Borsmenta: egy kiskanálnyi szárított borsmentát egy csésze forrásban lévő vízhez adunk, majd negyedórán keresztül állni hagyjuk. Leszűrés után belekortyolunk, és a szánkban tartjuk, mielőtt lenyelnénk. Ez enyhíti a fájdalmat, és még csak büdös sem lesz tőle a szánk, ráadásul nincs is rossz íze.

Só: egy evőkanál sót elkeverünk egy pohárka vízben, majd ezzel öblögetünk. Fertőtlenít, mikrobaölő hatású, és csökkenti a gyulladást.

Gyömbér: akár friss gyökeret, akár port használhatunk, csak helyezzük a fájó fogra (a gyökeret természetesen előtte karikára kell vágni, és héjától megtisztítani).

Paprika por: a pirospaprika port vízzel keverjük, majd a fájós fogra helyezzük, míg el nem zsibbasztjuk azt.

Fokhagyma: egy fokhagyma gerezdet alaposan megnyomkodunk, míg a leve ki nem fakad, majd a fájós fogra tesszük. A vöröshagymát ugyanígy használhatjuk!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)