Négylapos zserbó, csillogó csokimázzal




Számtalan módon el lehet készíteni, ez egy régi jó Zserbó recept, ami a család nagy kedvence. Ünnepekre nagyszerű választás, ha egyszerű és finom édességgel kedveskednél a szeretteidnek.


Hozzávalók:


60 dkg liszt,

30 dkg vaj,

5 dkg porcukor,

csipet só,

3 tojás sárgája,

1,2 dl tej,

25 g friss élesztő,

fél csomag sütőpor.


Töltelék:


60 dkg darált dió,

25 dkg cukor,

1 teáskanál őrölt fahéj,

fél citrom reszelt héja,

1,5 üveg baracklekvár


Csokimáz:


4 kanál cukor,

4 kanál forró víz,

4 kanál kakaó,

10 dkg vaj.


Elkészítés:


Az élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk. A tésztát 4 részre osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik lapot tepsibe simítjuk, fogpiszkálóval megszurkáljuk, lekenjük a lekvárral és megszórjuk a beédesített dióval. Rátesszük a másik lapot, így rétegezzük, míg az alapanyagok elfogynak, a felső lapra nem kerül lekvár és dió. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30 percig sütjük, a sütési idő a sütőtöl is függ.

A csokimáz hozzávalóit addig melegíteni míg elolvad minden. Nem szabad, hogy felforrjon. Legjobb gőz felett. Mikor a sütemény langyosra hűlt, a mázat ráöntjük és hűtőben pihentetjük néhány órát, a legjobb, ha egy éjszakát áll mielőtt felszeleteljük.


Panni Nagyné konyhájából

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)