Ferde szemmel tanulmányozta majd reagált Schmidt Mária a budapesti német nagykövet videójára Németország létezéséről



Sajátos választ küldött Julia Gross, Németország magyarországi nagykövete Schmidt Máriának, aki egy Bayer Zsoltnak adott interjúban azt mondta: Németország már nem is létezik. Julia Gross Berlinben élő férjét kérte meg, hogy egy videóban bizonyítsa be, Németország igenis él és működik.

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, az Orbán-rendszer egyik meghatározó ideológusa a Bayer Show október 30-i adásának vendége volt a Hír Tv-n. Szóba került, hogy tavasszal Ukrajna németországi nagykövete „sértett májas hurkának” nevezte Olaf Scholz német kancellárt, és erre válaszul Németország nem utasította ki az ukrán nagykövetet. Bayer Zsolt ennek kapcsán azt a kérdést tette fel Schmidtnek, hogy „van még egyáltalán Németország?”, mire Schmidt azt felelte: „szerintem nincs”. Mint kifejtette, az Északi Áramlat vezetékeit ért terrortámadás hátterét nem firtatták a német újságok és a német kancellár sem szólt egy szót sem az ügyben, pedig Németország elvesztette energiautánpótlása egyik legfontosabb eszközét.

Németország budapesti nagykövete, Julia Gross a Twitteren erre azt írta: „Egy pillanatra aggódni kezdtem, amikor Schmidt Mária azt állította, hogy Németország megszűnt létezni. Felhívtam a férjemet Berlinben, és nézzétek, még itt vagyunk!”

A férje a videón Berlin Kreuzberg negyedéből jelentkezik be, és azt mondja: ugyan az idő nem a legjobb, de elég nagy a nyüzsgés az utcán, tele vannak a kávézók, az üzletek. „Csak annyit tudok mondani, hogy akinek halálhírét keltik, az sokáig fog élni. Üdvözlet Berlinből Budapestnek” – mondja Julia Gross férje.

Schmidt Mária a műsorban egyébként arról is beszélt, hogy a Németországot most a szociáldemokratákkal és liberálisokkal együtt kormányzó zöldek egykor Amerika, a NATO és az atomfegyverek ellen tüntettek, de „most a legnagyobb Amerika-csicskák” Németországban, és ők a háborús héják.

A Terror Háza főigazgatója nemrég Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár The Bold Truth About Hungary című podcastjában azt fejtette ki, hogy szerinte Magyarországon sajtó- és szólásszabadság van, senkinek nem jut eszébe, hogy a véleménye miatt bármilyen hátrány érhetné, míg például Amerikában boszorkányüldözés folyik, Németországban pedig tapintható a félelem, és az emberek nem mernek megszólalni sem.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)