Most jelentették be az óraátállítással kapcsolatban. Erről fontos tudnod, mert változás történt!Mi lesz most?

Ahogy közelítünk a tél felé, egyre rövidebbek és sötétebbek a nappalok. Ideje, hogy hozzászokjunk a sötétebb délutánokhoz, azonban van egy örömhír is, miszerint hamarosan kapunk egy hétvégét, amikor egy órával tovább tart majd a vasárnap, hiszen közeledik az óraátállítás ideje. Egész pontosan október 30-án, vasárnap kell majd az órákat hajnali 3-kor 2 órára visszetekerni.

Régóta vita tárgyát képezi az óraátállítás eltörlése. Az országok mintegy 60 százaléka nem állítgat, és több mint hetven ország fontolgatja a teljes megszüntetését. Az Európa Unióban is komoly érvelések folynak, de a tagállamokra vár, hogy a nyári, vagy a téli időszámítást preferálják.

Nagyon sokan érvelnek a nyári mellett, ugyanis így télen is tovább lenne világos, míg a reggeli sötétebb órákban úgyis inkább otthon készülődnek az emberek.

A Magyar Alvásszövetség közleményt adott ki e-kapcsán:

“A Magyar Alvás Szövetség, amely ez utóbbinak a fontosságára hívja fel a döntéshozók figyelmét.

Elképzelhető, hogy az óraátállítás eltörlését támogató kronobiológiai érveket fölülírhatják a jelenlegi energiabiztonsági és gazdasági szempontok” – hangsúlyozta G. Németh György, a Magyar Alvás Szövetség elnöke.

Az első nemzetközi olajválságot megelőzően az általánosan érvényben lévő standard időszámítás volt a célszerű választás, de jelenleg hasonló, ha nem még súlyosabb energiaválság van kibontakozóban, így ennek időszerűsége kérdésessé válhat.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék