Most jelentették be az óraátállítással kapcsolatban. Erről fontos tudnod, mert változás történt!Mi lesz most?

Ahogy közelítünk a tél felé, egyre rövidebbek és sötétebbek a nappalok. Ideje, hogy hozzászokjunk a sötétebb délutánokhoz, azonban van egy örömhír is, miszerint hamarosan kapunk egy hétvégét, amikor egy órával tovább tart majd a vasárnap, hiszen közeledik az óraátállítás ideje. Egész pontosan október 30-án, vasárnap kell majd az órákat hajnali 3-kor 2 órára visszetekerni.

Régóta vita tárgyát képezi az óraátállítás eltörlése. Az országok mintegy 60 százaléka nem állítgat, és több mint hetven ország fontolgatja a teljes megszüntetését. Az Európa Unióban is komoly érvelések folynak, de a tagállamokra vár, hogy a nyári, vagy a téli időszámítást preferálják.

Nagyon sokan érvelnek a nyári mellett, ugyanis így télen is tovább lenne világos, míg a reggeli sötétebb órákban úgyis inkább otthon készülődnek az emberek.

A Magyar Alvásszövetség közleményt adott ki e-kapcsán:

“A Magyar Alvás Szövetség, amely ez utóbbinak a fontosságára hívja fel a döntéshozók figyelmét.

Elképzelhető, hogy az óraátállítás eltörlését támogató kronobiológiai érveket fölülírhatják a jelenlegi energiabiztonsági és gazdasági szempontok” – hangsúlyozta G. Németh György, a Magyar Alvás Szövetség elnöke.

Az első nemzetközi olajválságot megelőzően az általánosan érvényben lévő standard időszámítás volt a célszerű választás, de jelenleg hasonló, ha nem még súlyosabb energiaválság van kibontakozóban, így ennek időszerűsége kérdésessé válhat.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)