Igazságos ez? Az indokoltnál is több pénz érkezik a nyugdíjasokhoz, ekkora összegről van szó



Megjelent a nyugdíjemelésről szóló, novembertől hatályba lépő kormányrendelet a Magyar Közlöny hasábjaiban, és az is kiderült, hogy az indokoltnál magasabb, 4,5 százalékos emelésről van szó. Orbán Viktor „becsületbeli ügye” januártól visszamenőlegesen jár majd, jövő hónaptól érkezik a nyugdíjprémium is, aminek a szorzószáma idén 0,5 lesz.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, a miniszterelnök az idősek világnapján bejelentette, hogy 2022-ben másodszor is fizet inflációs nyugdíj-kiegészítést, és belengette az érkező nyugdíjprémiumot is. A Magyar Közlönyben megjelent rendeletek alapján több lesz az érkező pénz, mint amire számítani lehetett.

Az idén már másodszor kifizetendő inflációs nyugdíj-kiegészítést már november 10-15. között utalják majd. A közlöny szerint 4,5 százalékos emelésről van szó, ami visszamenőlegesen, januártól jár.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)