Ezt Orbán nem teszi zsebre! Olyat tett amin borzasztóan kiakadtak a nyugdíjasok



Ezt Orbán nemi tesz zsebre! Borzasztóan kiakadtak a nyugdíjasok: Semmire nem elég a kormány nyugdíjkiegészítése.

Elégedetlenek a nyugdíjas szervezetek a nyugdíjkiegészítés mértékével, attól tartanak, hogy az idősek jelentős részének tovább romlik az életminősége, erről beszélt a Népszavának Hegyesiné Orsós Éva, a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának soros elnöke.

Az idén összesen 13,4 százalékkal emelkedik az időskori ellátások összege, csakhogy a Központi Statisztikai Hivatal szerint augusztusban már 15,6 százalék volt az infláció, ráadásul a pénzromlás folytatódik.

Hegyesiné Orsós Éva szerint ezért nincsen semmi ok a örömre, és az, hogy idén mindössze 13,4 százalékkal nő az ellátások összege, csupán azt jelenti, hogy a kormány alábecsülte az idén várható infláció mértékét.

Emlékeztetett, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter maga beszélt arról, hogy az év végére a 20 százalákot is elérheti az infláció mértéke.

Ezek alapján legalább 6,1 százalékos korrekcióra lett volna szükség novemberben a nyugdíjasok szerint.


Forrás: nepszava.hu

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)