A magyarok fele drasztikus lépésre szánja el magát az idei télen, EZT fogják tenni a fűtésükkel:



A magyarok 48 százaléka lejjebb tekeri idén télen a fűtést, de a 18 fokot túl alacsonynak tartja - ez derül ki egy közvéleménykutatásból.

A megkérdezettek többsége a 18 fokos hőmérsékletnél jelentősen magasabbat tartana ideálisnak, a legtöbben mégis lejjebb tekerik majd a termosztátot, és energiatakarékos termékek terveznek vásárolni - áll abban a közvéleménykutatásban, amelyet az IKEA rendelt meg.

A felmérés szerint a megkérdezett magyarok mindössze 13,3 százaléka mondta azt, hogy nem tervezi az idei őszi-téli szezonban háztartási intézkedésekkel csökkenteni a költségeit. A legtöbben azonban (47,7 százalék)

lejjebb fogják tekerni a fűtést a lakást, amikor munkába mennek, vagy ha éppen nem használják az egyik szobát,

43,6 százalék akkor is csökkenti az otthoni hőmérsékletet, amikor a lakásban tartózkodik, 33 százalék pedig csak kiválasztott helyiségeket fog fűteni.

A legtöbben (27,1%) a 22 Celsius-fokos hőmérsékletet tartják ideálisnak,

és csak 1,5 százaléka gondolja úgy, hogy a 19 foknál alacsonyabb belső hőmérséklet lenne a tökéletes, ellenben 3,1 százalék 25 fokos vagy magasabb belső hőmérséklet mellett érzi a komfortosan magát.

A megkérdezettek 11,9 százaléka azonban jelentősen, 58,2 százaléka pedig 1-2 fokkal fogja lentebb tekerni a termosztátot az idei télen.

Mivel a felmérést a közismert áruház rendelte meg így nem csoda, hogy felmérték: 21,9 százalék energiatakarékos izzók beszerzésével harcolna a rezsinövekedés ellen.

A felmérésből még az is kiderül, hogy sláger a rövidebb ideig tartó zuhanyzás, de mindent visz az utazások lemondása (71,9 százalék), a kevesebb ruha vásárlása, vagy kulturális szolgáltatásokról való lemondás.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)