Magyarországon is lesz vízkorlátozás? Nagy a baj! Sosem volt még ilyen alacsony a Tisza



Továbbra is szárazság fenyegeti a keleti országrészt. Több keleti folyónk vízszintje is kritikusan alacsony, a Tisza Szolnoknál a legszárazabb időszakát éli, csütörtök reggel megdőlt a legalacsonyabb vízállás rekordja. Az eddigi negatív csúcs -279 cm volt, melyet 2003-ban mértek, ma viszont a Vízügy adatai alapján -280 cm-rel dőlt új rekord.

A Kötivizig szakemberei próbálják fenntartani az optimális vízellátást. Aggodalomra egyelőre nincs ok, a lakosság számára még nem vezetnek be semmilyen korlátozást. De nem tudni, hogy ez az állapot meddig marad fenn.

“Az alacsony vízállás a folyó halállománya szempontjából nem probléma; az oldott oxigén ugyanis akkor csökken a vízben, ha extrém meleg van, de most éppen levonulóban van a hőhullám. Ha továbbra sem várható olyan nagyobb csapadék, ami megjelenik a Tiszában, akkor a megoldást a vízkivételi korlátozás jelentheti. Ebben a lakosság az utolsó érintett” – mondta a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vízrajzi osztályának vezetője az Időképnek.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)