Filléres strand, eldugva a tömeg elől! Ejha! Ez az ország legolcsóbb termálfürdője! CSAK 650 forint a napijegy!



Mindössze 650 forintba kerül egy felnőtt napijegy, de a nyugdíjasoknak és a gyerekeknek még ennél olcsóbb jegyet is kínálnak.

Ez a Nagybánhegyesi Termálfürdő, ahová egy teljes árú belépő jelenleg 650 forintba kerül. A nyugdíjas és a diák napijegy még ennél is olcsóbb: 600 forint, de van gyerekjegy 550 forintért is.

Nagybánhegyes Békés megye déli részén, Orosházától körülbelül 30 kilométerre található. Az 1200 lakosú településen 1971-ben talált termálvizet a helyi termelőszövetkezet. Az így keletkezett hőenergiát a tsz eleinte a zöldségtermesztéshez és baromfitenyésztéshez használta, a termálfürdőt pedig 1980 nyarán nyitották meg. A termálfürdő mellett egy kemping is működik.

Azért senki ne képzeljen el egy hatalmas fürdőkomplexumot, hiszen Nagybánhegyesi Termálfürdő nemcsak a legolcsóbb, hanem valószínűleg az egyik legkisebb fürdőnek is számít, ugyanis mindössze egy medencéjük van. Ezt töltik a jódos-brómos termálvízzel, ami hivatalosan gyógyvíz minősítéssel nem rendelkezik, de a tapasztalatok szerint reumás betegségek, egyes bőrbetegségek és nőgyógyászati problémák esetén kedvező lehet a hatása.

Az egymedencés fürdő egész évben nyitva tart, viszont azt nagyon fontos megemlíteni, hogy a heti nyitvatartásuk eltér a megszokottól. Ez azt jelenti, hogy csak pénteken, szombaton és vasárnap látogatható a Nagybánhegyesi Termálfürdő. Pénteken és vasárnap délben, szombaton 10 órakor nyitnak és mindhárom nap 21 órakor zárnak. Azaz, ha kevés nap is vannak nyitva, de akkor legalább estig.

A heti háromnapos működés a nyári szezonra is igaz. Sőt, az olyan hosszú hétvégéken sem változtatnak rajta, ami előttünk áll. Megkérdeztük ugyanis a fürdőt, hogy esetleg most augusztus 19-20-án (hétfőn és kedden) nyitva lesznek-e, de nemleges választ kaptunk.

A kis termálfürdő a közelmúltban egy pályázaton is nyert.

Ennek keretében kétmillió forintból a fürdő bútorzatait cserélik ki és gyepszellőztető gépet vásárolnak. Miután az önkormányzatnak sok forrása nincs a termálfürdő fejlesztésére, ezért megragadnak minden hasonló pályázati lehetőséget. A fontosabb fejlesztési terveik közé tartozik a medencetér burkolatának a cseréje.


Címlapfotó: illusztráció

Forrás: termalonline.hu

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)