Ma Ördög Nóráék büféjében ettem a Balatonon.. 750 forint volt EGY kakaós csiga, ám az igazi HIDEGZUHANY csak ezután jött:



Friss pékáru és finom kávé – többek közt ezek miatt is érdemes kitérőt tenni Nánásiék kisboltjában. Megnéztük, mit kínál a Nekem a Balaton.. Már a nyitás napján megrohamozták a vendégek Ördög Nóra és Nánási Pál balatoni kisboltját, ami a házaspár nagy álma volt, és a kijárási korlátozás végére, végre sikerült megvalósítani. Nem volt kérdés, hogy megnézzük, mit kínálnak Nánásiék Balatonakarattyán, ami egyébként útba esik, akár a déli, akár az északi partra indulunk nyaralni.

Aki még nem járt Balatonakarattyán, annak előre szólunk, hogy az utcák elég szűkösek, így autóval nem árt lassítani és óvatosabban közlekedni a községben. A kisbolthoz érve rögtön feltűnik, hogy a Nekem a Balaton valójában nemcsak egy bolt, hanem sokkal több annál. A hely körül több kisasztal található és napozószékeken pihenhetünk meg, ha épp egy fárasztó utazásból tartunk hazafelé.

Ami miatt érdemes megállni Nánásiéknál, az egyértelműen a kávé. Bevallom, én is kaptam egy tippet valakitől, hogy nagyon finom, így csak amiatt álltam meg, amikor Balatonfüredről tartottam haza Budapestre. Végül a pékárunak sem tudtam ellenállni, melyek bár drágák (néhány ár, a pontosság kedvéért: az 500 grammos céklás, a karantén és a mediterrán kenyér 850 Ft-ba, míg egy egy túrós batyu vagy kakaós csiga 750 Ft-ba kerül. Továbbá még kaphatunk 500 grammos burgonyás kenyeret 700 Ft-ért is.) Néhány kommentelő kifakadt az árakon, sokan drágának találták, mások azon a véleményen vannak a minőséget fizetik meg.

A kenyerek és péksütik az alcsútdobozi Vál-Völgye Pékségből érkeznek. A túrós batyut érdemes megkóstolni a kávé mellé, de a céklás kenyérben sem lehet csalódni. Az biztos, hogy nem olcsó, de legalább finom!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)