Anyósom minden évben így rak el paradicsomot télire, csak 3 hozzávaló az egész!



Télen hálás leszel magadnak azért, ha most minél több paradicsomlevet teszel el. Nincs is finomabb a házi paradicsomlénél, ízletes és egészséges. Ha van a kertben paradicsomod akkor mindenképp tegyél el belőle télire.

Ha nincs saját paradicsomod, akkor próbálj beszerezni őstermelőktől, hiszen a nap érlelte aromát egyik hipermarketi paradicsom sem fogja visszaadni.


Hozzávalók:


érett, lédús és egészséges paradicsomok

cukor


Eltevés:

A paradicsomokat mosd meg alaposan, majd daráld le, és a levet tedd oda főni.

Mikor kezd főni, a keletkezett habot távolítsd el róla, és egy tiszta szivaccsal töröld le az edény oldalát. Addig hagyd főni, amíg eléri a kívánt sűrűséget.Ha jobban besűrűsödik, akkor paradicsomszószt is könnyebb készíteni belőle. Ezután add hozzá a cukrot, és a sót.

10 liter léhez 2 evőkanál só, és 1 evőkanál cukor szükséges. Kavard jól össze, és kóstold meg, ha akarod, még ízesítheted a saját ízlésed szerint egy keveset.

A só segít megőrizni a szép piros színt, a cukor pedig azontúl, hogy csökkenti a savasságot még tartósít is. Töltsd a levet tiszta, és száraz üvegekbe, majd míg forró, burkold be egy jó vastag pokrócba, és hagyd állni 2-3 napig.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)