Leszaladtam a boltba, mert tejfölös tésztát akartunk ebédelni. Mikor megláttam az árát, vissza tettem a polcra és inkább üres tésztát ettünk...



Nem, nem vagyunk gazdagok. Igen, gyakori ebéd nálunk a tejfölös tészta, hónap elején sajt is szokott rá kerülni. 

Nem panaszkodás ez, cudar világot élünk, hát ez van, elfogadtuk. De ma... amikor fogom magam és lemegyek tejfölért a boltba, majd meglátom az árát, azt hittem dobok egy hátast. 1590 forintba került a 850 grammos tejföl! Az olcsóbbik fajtából meg nem is volt, üresen állt a helye. Nyilván értem miért... Fogtam magam és vissza tettem a helyére. Persze vehettem volna a kis tejfölt 250 forintért, de nem tettem, mivel mindig egységár alapján vásárolok, a szükség nagy úr, muszáj így tennem. Hazaballagtam és üres tésztát ebédeltünk. Így jártunk. Ott tartunk 2022-ben, hogy a tejföl már jóformán luxus cikknek számít, mert lassan a nagy kupás nutella is olcsóbb, ami nem a mindennapi létszükséglethez kellene. Elkeserítő.


Maradok tisztelettel, Etelka. 

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)