Egy nyugdíjas néni olyan raplit vert a Balatonon mert nem azonnal kapta meg a lángosát, hogy elakadt a szavam. Úgy beszélt és olyan dolgokat mondott, hogy...



Hallatlan, aminek ma fül és szemtanúja voltam.

Egy balatoni partszakaszon nyaralunk, szándékosan nem írok nevet, mert nem ez a lényeg. Hatalmas sorok, sokan vagyunk, nincs ez másképp a büféknél sem. 

Van jó pár dolgozó, de a büfé oldalához felváltva jön ki egy-egy ember, akár cigizni, akár egy pohár vizet inni, de ez nem tart tovább pár percnél. Már a rendelésnél a kiadó ablak előtt elhaladva is érezhető, hogy bent legalább 60 fok körüli a hőmérséklet.

Egy nyugdíjas néni már a sor láttán nagyon elégedetlenkedett, és a bácsinak, aki mellette állt, gondolom a párja, férje, lényegtelen megállás nélkül panaszkodott. Majd mikor a rendelő pultnál sorra került, fennhangon megkérdezte, mi folyik itt, miért nem halad a sor.

A kasszás hölgy kedvesen elnézést kért, elmagyarázta, hogy nagyon meleg napok vannak, a konyhán extra magas a hőmérséklet, muszáj az ott dolgozóknak felváltva rövid szünetet tartaniuk.

Intelligens ember ezt tudomásul veszi, megérti. 

De nem a néni! Fennhangon kezdett magyarázni, hogy nehogy már neki kelljen várnia, mert a konyhásoknak melege van, meg bezzeg az ő idejében bírták az emberek a munkát, aki elvállalt valamit az tudta teljesíteni. A földeken dolgoztak égető napsütésben meg rekkenő hűségben, de hallatlan, hogy lejön nyaralni a megspórolt pénzén és egy nyamvadt lángosra több mint fél órát kell várnia. 

Ez után inkább ott hagyta az egészet a francba és átsétált egy másik büféhez, ahol szintén nagy sor állt... 


Mi, akik ott várakoztunk, köpni, nyelni nem tudtunk a döbbenettől. Én még most is keresem a szavakat, de nem találom.

Azért osztom meg ezt a történetet, mert szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy az, hogy nyaralunk, nem egyenlő azzal, hogy akik nem ezt teszik, hanem értünk is, nekünk is, a mi élvezetünkért, kényelmünkért is dolgoznak eltaposhatóak! 

Legyünk már kicsit több türelemmel emberek...

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)