Erről jó ha tudsz! Változás a bankszámláknál: sokan ráfizethetnek, ha nem figyelnek!



Még mindig gyorsul az infláció, áprilisban 9,5 százalék volt az éves áremelkedés mértéke. Meglepő módon az áremelkedés olyan szolgáltatások költségét is befolyásolhatja, mint a bankszámla. Aki jól választ, az megúszhatja a költségnövekedést – figyelmeztet a Bankmonitor.

Az áremelkedés mértéke még mindig igen magas hazánkban – ahogy Európa számos más pontján is -, a drágulás pedig lassan már az élet minden területére begyűrűzik.

Még oda is, ahova nem is gondolnánk. Ilyen például a bankszámla, ahol a költségek az inflációnak megfelelően változhatnak évről évre – olvasható közleményükben.

A számlaköltségeket az egyes pénzintézetek nem módosíthatják tetszőlegesen: a díjakat csak a jogszabályban, illetve az adott pénzintézet üzletszabályzatában foglalt esetekben változtathatják meg.


Milyen tételek szerepelnek a szabályzatban?


● Adózási szabályok változása. ● Jogi környezet változása. ● Bank által igénybe vett szolgáltatások változása. ● Az előző évi fogyasztói árindex, azaz az infláció alakulása.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)