Ennyit emelnének a gyógyszerek árain, dobozonként ennyivel kerülne többe, kérdés ki tudná ezt megfizetni?



A gyógyszertárak szerint, amikor 50 forint egy zsömle, és 500 forint alatt nem lehet kenyeret kapni, akkor ennyi emelés elfogadható.

A Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) javaslata szerint javítani lehetne a hazai gyógyszertárak jövedelmezőségét. Zlinszky János elnök szerint Magyarországon ma több mint 1500 kistelepülésen még fiókgyógyszertár sem működik, azaz 670 ezer ember nem tud gyógyszerhez jutni a saját lakóhelyén.

A gyógyszertárak tíz éve változatlan kiskereskedelmi árrést számolhatnak fel a támogatott készítmények után, miközben a patikák forgalmának 60 százalékát ezek a termékek adják. Ezért most kidolgoztak egy javaslatot a patikák jövedelmezőségének javítására – írja a Blikk a Népszava cikke alapján.

Az általuk javasolt új sávos árréssel 73 milliárd forint jutna nekik, ennek részeként a betegek számára átlagosan 3-120 forinttal drágulna egy doboz gyógyszer.

Az orosz–ukrán háború a gyógyszerellátásra is hatással van. Greskovits Dávid, a Magyarországi Gyógyszergyártók Szövetségének (Magyosz) elnöke elmondta, hogy az ukrajnai törvényhozás előtt van éppen egy olyan javaslat, amely szerint felfüggesztik az oroszországi gyógyszergyártók termékeit Ukrajnában, ami sok magyar gyógyszercéget érinthet majd.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)