Szörnyű eset a pozsonyi kórházban: nem azt a szemét műtötték ki egy páciensnek, amelyiket kellett volnaTeljesen megvakult egy páciens, miután rossz szemét operálták ki a ruľinovi kórházban. A műtétet végző doktornőt felelősségre vonták, a kórház több intézkedést is elfogadott a történtek után – írja a Paraméter.

Eva Kliská, a Pozsonyi Egyetemi Kórház szóvivője szerint az intézmény kifejezte sajnálatát a történtek miatt, és teljes mértékben együttműködik a pácienssel és családjával a következmények orvosi, pszichológiai és szociális enyhítésében. “Nagyon érzékenyen kezeljük az esetet, az érintettekkel természetesen kommunikálunk, és minden téren segítségükre leszünk” – mondta a szóvivő.

Megerősítette, hogy a műtétet végző doktornő már nem dolgozik a klinikán. A TASR információi szerint a hibát egy elismert szemészeti szaktekintély követte el.

A történtek után a kórház továbbképzésre küldte a szemészeti klinika személyzetét. Emellett létrehoztak egy munkacsoportot, valamint új ismeretekkel bővítették ki a protokollt. Az ügy érzékenységére hivatkozva a kórház nem közöl bővebb információkat.

Az ügyet az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal (ÚDZS) vizsgálja, az egészségügyi minisztérium nem kommentálta a történteket.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék