Ez a 4 jel megmutatja, meddig fogsz élni




Egészen különös, hogy mely képességekből tudnak következtetni a kutatók arra, milyenek az életkilátásaid.


1. A szaglásból


Ahhoz, hogy érezzük az illatokat, a sejteknek állandóan regenerálódniuk kell a szaglóhámban. Az idősek sejtjei erre már nem képesek, ezért akár el is veszíthetik a szaglásukat. Azok az emberek, akik nagyon jó tudják azonosítani a különféle szagmintákat, várhatóan hosszabb életűek lesznek, állítják a kutatók.


2. A szorítás erőssége


Igen, ezt is mérték egy amerikai vizsgálat során. És arra a következtetésre jutottak, hogy a szorítás erőssége jól jelzi az általános fizikai állapotot, és azt is, milyen eséllyel épül fel valaki egy súlyos balesetből pl. Ezen felül a gondolkodási képességekkel is összefüggést mutatott, minél erősebben tudott szorítani egy idős ember, általában annál frissebb volt szellemileg.


3. A vérteszt is informatív az életkilátásokat illetően


Nemcsak a koleszterinszint, a cukorérték fontos, hanem egyéb biomarkerek is. Ezekből egy szakember látja a szervezet általános állapotát. Legfeljebb nem árulja el, amit gondol.


4. A problémamegoldó-képesség


Több ezer idősödő emberrel szimulátoros játékokat játszattak kutatók, és mérték a reakcióidejüket. Évekkel később összevetették az eredményeket a halálozási adatokkal – sokan közülük már nem éltek ugyanis. Azt a következetést vonták le, hogy a leggyengébben szereplők csoportjából 19-szer annyian haltak meg időközben, mint a legfrissebb gondolkodásúakéban.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)