Ez a 4 jel megmutatja, meddig fogsz élni
Egészen különös, hogy mely képességekből tudnak következtetni a kutatók arra, milyenek az életkilátásaid.


1. A szaglásból


Ahhoz, hogy érezzük az illatokat, a sejteknek állandóan regenerálódniuk kell a szaglóhámban. Az idősek sejtjei erre már nem képesek, ezért akár el is veszíthetik a szaglásukat. Azok az emberek, akik nagyon jó tudják azonosítani a különféle szagmintákat, várhatóan hosszabb életűek lesznek, állítják a kutatók.


2. A szorítás erőssége


Igen, ezt is mérték egy amerikai vizsgálat során. És arra a következtetésre jutottak, hogy a szorítás erőssége jól jelzi az általános fizikai állapotot, és azt is, milyen eséllyel épül fel valaki egy súlyos balesetből pl. Ezen felül a gondolkodási képességekkel is összefüggést mutatott, minél erősebben tudott szorítani egy idős ember, általában annál frissebb volt szellemileg.


3. A vérteszt is informatív az életkilátásokat illetően


Nemcsak a koleszterinszint, a cukorérték fontos, hanem egyéb biomarkerek is. Ezekből egy szakember látja a szervezet általános állapotát. Legfeljebb nem árulja el, amit gondol.


4. A problémamegoldó-képesség


Több ezer idősödő emberrel szimulátoros játékokat játszattak kutatók, és mérték a reakcióidejüket. Évekkel később összevetették az eredményeket a halálozási adatokkal – sokan közülük már nem éltek ugyanis. Azt a következetést vonták le, hogy a leggyengébben szereplők csoportjából 19-szer annyian haltak meg időközben, mint a legfrissebb gondolkodásúakéban.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék