Figyelmeztetést küldött a magyar embereknek Orbán Viktor! AMI MOST JÖN olyan még nem volt. ERRŐL minden Magyar embernek tudnia kell!Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz. Fel kell készíteni a tagállamokat és a NATO-t is arra, hogy ezekre a kihívásokra választ tudjon adni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, a NATO-tagországok egynapos csúcstalálkozójára érkezve hétfőn.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy az, hogy a tanácskozás fordulóponttá válik-e, csak a csúcstalálkozó végén dől el, de a szövetségesek kísérletet tesznek erre egy új, 2030-ig szóló stratégiai terv elfogadása révén.Ennek tartalmával Magyarország egyetért- szögezte le.


ORBÁN VIKTOR ELMONDTA, HOGY A STRATÉGIA FŐ PONTJA A NEMZETI ELLENÁLLÓ KÉPESSÉGEK MEGERŐSÍTÉSE.


E tekintetben Magyarország aktív, legyen szó a világjárvány elleni küzdelemről, vagy a migrációval szembeni fellépésről.Nekünk van mit mondanunk, és tudunk mit beletenni a közösbe- emelte ki a kormányfő.

Azzal a 2024-ig megvalósítani kívánt vállalással összefüggésben, amely szerint a NATO-tagországok bruttó hazai termékük (GDP) két százalékát a védelmi kiadásokra fordítják, kérdésre válaszolva kiemelte:akkor állunk jól, ha teljesítjük a vállalásainkat.

Orbán Viktor miniszterelnök (balra, hátul) és Antonio Costa portugál miniszterelnök (jobbra, hátul) a NATO-tagországok állam-, illetve kormányfőinek találkozóján Brüsszelben 2021. június 14-én. Elöl, középen Joe Biden amerikai elnökFORRÁS: MTI/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/FISCHER ZOLTÁN

Szavai szerint jobb lenne, ha Magyarország már most képes lenne arra, hogy a nemzeti össztermékének két százalékát minden évben saját biztonságára költse el. Tájékoztatása szerint Magyarország 2022-2023-ra fogja elérni ezt, de emlékeztetett:VANNAK OLYAN NATO-TAGÁLLAMOK, AMELYEK ROSSZABBUL ÁLLNAK E TEKINTETBEN.Azzal a vállalással kapcsolatban, amely szerint a tagállamok a védelmi kiadásokra fordított összegen belül 20 százalékot fejlesztésre fordítanak,ORBÁN VIKTOR KIEMELTE, HOGY MAGYARORSZÁG EZT MÁR MOST ELÉRI.

Magyarország az egyik vállalását már most teljesítette, a másikat 2023-2024-re teljesíteni fogja, ezzel az élbolyban lesz - emelte ki.

Mi egy olyan pontján élünk a világnak, ahol hadsereg nélkül nem lehet meglenni, hadsereg nélkül nincs biztonság- fogalmazott.

A magyar családok és a magyar nemzet számára a katonai kapacitás, a bevethető katonai erő mindig szükséges lesz. Ennek az építése jó ütemben halad - mondta.Húsz-harminc évig ezt elhanyagoltuk, de most úgy érzem, e tekintetben is visszatesszük Magyarországot a térképre- fogalmazott.

A Kína jelentette kihívásokra irányuló kérdésre válaszolva a kormányfő azt mondta: Magyarország mindenfajta hidegháborút ellenez, és hozzátette: életéből 26 évet hidegháborús körülmények között töltött. Higgye el, ez rossz dolog, ne tegyünk ilyet- tette hozzá Orbán Viktor.


Az észak-atlanti szövetség egynapos csúcstalálkozóján a tagállamok vezetői között részt vesz Joe Biden amerikai elnök is.A TANÁCSKOZÁSON A FŐ TÉMÁK KÖZÖTT OROSZORSZÁG, KÍNA, A KIBERTÁMADÁSOK ÉS A KLÍMAVÁLTOZÁS SZEREPELNEK.A NATO-csúcs célja egyebek mellett azon 2030-ig megvalósítani kívánt célok és feladatok meghatározása, amelyek hozzájárulnak a szövetség felkészítéséhez a jövő kihívásaira. A csúcstalálkozó lehetőséget biztosít a transzatlanti kapcsolatok, valamint a kollektív biztonság megerősítésére.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)