Mutatunk egy trükköt, amitől a szúnyogok távol fognak maradni tőled!Amikor a fák kizöldülnek és az idő egyre melegebb, akkor biztosra vehetjük, hogy a rovarok is újra aktívvá válnak. A hangyákat és legyeket még csak-csak elviseljük valahogy, védekezés nélkül is, de a szúnyogok ellen muszáj fellépnünk valamivel.

Nincs olyan ember a világon, aki képes lenne kibékülni a szúnyogcsípésekkel. Fájdalmas és viszkető egyszerre, sőt, van, hogy egy héttel később is vakargatjuk – néha sebesre – a csípés helyét.

A boltban kapható szúnyogriasztó spray nem az egyetlen megoldás a vérszívó élősködők távol tartására. Léteznek hatékony házi módszerek is az undok rovarok ellen, amelyek közül egyet szeretnénk bemutatni nektek. A hozzávalók nagy valószínűséggel otthon a konyhában megtalálhatóak.


Ezekre lesz szükséged:


műanyag flakon

50 g cukor

250 ml víz

½ teáskanál porélesztő


Instrukciók


Vágd fel a műanyag flakont 2 darabba felül, nagyjából a 2/3-ánál.

Keverd el az élesztőt, a cukrot és a vizet, majd öntsd bele az aljába.

Fogd a felső levágott részt és helyezd az alsó részbe szájjal lefelé, mintha egy tölcsér lenne. (a kupak legyen eltávolítva)

A szúnyogok ezt a keveréket ellenállhatatlannak tekintik és biztosan be fognak szállni a palackba, hogy hozzájussanak. Az üveg felső részének szűk száján viszont már nem fognak tudni kijutni és csapdába esnek.

Ez ilyen egyszerű!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)