Mutatunk egy trükköt, amitől a szúnyogok távol fognak maradni tőled!



Amikor a fák kizöldülnek és az idő egyre melegebb, akkor biztosra vehetjük, hogy a rovarok is újra aktívvá válnak. A hangyákat és legyeket még csak-csak elviseljük valahogy, védekezés nélkül is, de a szúnyogok ellen muszáj fellépnünk valamivel.

Nincs olyan ember a világon, aki képes lenne kibékülni a szúnyogcsípésekkel. Fájdalmas és viszkető egyszerre, sőt, van, hogy egy héttel később is vakargatjuk – néha sebesre – a csípés helyét.

A boltban kapható szúnyogriasztó spray nem az egyetlen megoldás a vérszívó élősködők távol tartására. Léteznek hatékony házi módszerek is az undok rovarok ellen, amelyek közül egyet szeretnénk bemutatni nektek. A hozzávalók nagy valószínűséggel otthon a konyhában megtalálhatóak.


Ezekre lesz szükséged:


műanyag flakon

50 g cukor

250 ml víz

½ teáskanál porélesztő


Instrukciók


Vágd fel a műanyag flakont 2 darabba felül, nagyjából a 2/3-ánál.

Keverd el az élesztőt, a cukrot és a vizet, majd öntsd bele az aljába.

Fogd a felső levágott részt és helyezd az alsó részbe szájjal lefelé, mintha egy tölcsér lenne. (a kupak legyen eltávolítva)

A szúnyogok ezt a keveréket ellenállhatatlannak tekintik és biztosan be fognak szállni a palackba, hogy hozzájussanak. Az üveg felső részének szűk száján viszont már nem fognak tudni kijutni és csapdába esnek.

Ez ilyen egyszerű!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék