Fontos bejelentést tett Orbán Viktor, amiről minden magyarnak tudnia kellAz április 3-i választások előtt most utoljára adott interjút Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. A kormányfő a Kossuth rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorának a vendége volt, ahol egyebek között, a szomszédunkban dúló háborúról, valamint a vasárnapi választásokról is szót ejtett.

A miniszterelnök az interjú első perceiben Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről beszélt, akiről azt mondta: “Megértéssel kell fogadnunk az ukrán elnök erőfeszítéseit, hiszen bajban van a hazája” – a kormányfő úgy véli, érhető, hogy az ukrán érdekeket nézi Zelenszkij, amit ő nem is kíván felróni neki. Szerinte viszont a magyar baloldalnak felelőssége van abban, hogy bele akarja sodorni Magyarországot a háborúba.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy Ausztria, Bulgária, Szerbia a vezetékes gázra és olajra van rászorulva, Oroszországból nem jön energiaforrás, akkor nincs energia Magyarországon. A gazdaság nem tud enélkül működni, közölte, majd hozzátette: “Folyékony gázt, olajat nem tudunk fogadni tengeri kikötőkben.”

“Magyarország nem döntötte el, hogy ne legyen tengere. Úgy alakult a történelem, hogy elvesztettük a tengerünket, így csövön jön a gáz” – mondta Orbán, aki szerint most a gazdaság működése vagy nem működése a kérdés.

Orbán az interjúban azt is mondta, hogy a választás még nem lefutott, továbbá kijelentette: “Az elején próbálkoztam, hogy megértsem ezeket az egymásnak ellentmondó mondatokat” – utalt ezzel Márki-Zay Péterre a miniszerelnök.

A miniszterelnök azt is elmondta, meg kell úsznunk az európai magas energiaárakból származó gazdasági válságot. Közölte, egy csapdában vagyunk. “Szankciókat rendelünk el Oroszország ellen, miközben mennek fel világszerte az árak. Itt vagyunk a mezőgazdasági munkák kellős közepén. Kérdéses a világ gabona ellátása is, az ukrajnai háború élelmiszer válságot robbanthat ki, első sorban Afrikában, de Európába is elérhet. Alapvető élelmiszerekből léphet fel hiány” – jelentette ki Orbán Viktor, aki azt is hozzátette: a baloldal megszorításokkal kezelné a problémákat.


“A megszorítás egy baloldali válságkezelési eszköz” – közölte Orbán.

A munkanélküliség, családtámogatás témakörében is kérdezték Orbán Viktor, ennek kapcsán a kormányfő elmondta, 2010 előtt tömeges munkanélküliség volt, ma azonban több állás van, mint amennyi ember dolgozni tud. “Ha van munka, van pénz. Így lehet válságot kezelni.” A családtámogatás kapcsán pedig azt mondta, Magyarországot Európa szerte példaként szokták emlegetni, ennek ellenére Orbán szerint még van munka vele.


Orbán a népszavazásról is beszélt, mint mondta, nem szabad hagyni, hogy ez leessen az asztalról.

“A nemzeti oldal a béke garanciája, a baloldal kockázat. Másodlagossá vált, hogy a bukott múlt visszatérjen-e. Vasárnap lesz 13 óránk, hogy eldöntsük Magyarország jövőjét. Ha jól döntünk megmentjük a következő négy évünket. Ha nem ebben a helyzetben kerülne sor rá fontos lenne a népszavazás, mellyel a gyerekeink jövőjéről kell dönteni. Nyugaton azt gondolták, hogy a gender őrület ez egy életmódbeli divat. Elmúlik. De nyugaton már nem tudják megszabni a szülők, hogy milyen tartalmak kerülnek a gyerekeik elé” – közölte a miniszterelnök.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)