Ez nagyon durva: itt ellenőrizheted te is, hogy rólad mit tudott meg a Facebook!



A közösségi oldalakon való szörfölés, like-olás ma már olyannyira mindennapos, hogy sokszor azt sem olvassuk el, milyen adatainkat bízzuk egy ismeretlen félre, amikor egy-egy új, viccesnek gondolt alkalmazásnak adunk engedélyt, hozzáférjen a fiókunkhoz.

Most mindezt fehéren és feketén megnézhetjük! És ezek után biztos, hogy kétszer meggondolunk majd mindent, amit a közösségi oldalon csinálunk.

Ott ugyanis minden egyes kattintásunkat tárolják és elemzik.Ha például megszállott foci-rajongó vagy, akkor nagy eséllyel futballal kapcsolatos hirdetések fognak megjelenni az oldaladon, nem pedig kismama-jóga.

Érdeklődési köreink szerint ugyanis csoportokba helyeznek minket. Most azt is megnézheted, te hová kerültél, sőt, módosíthatsz is ezen.

Ide kattintva éred el ezt a funkciót! Itt egyértelműen kiderül, a Facebook szerint milyen témakörök érdekelnek. Akár törölheted is őket.

Az ADATAID fülön találod meg a KATEGÓRIÁD linket, ahol azzal is szembesülhetsz, a közösségi oldal nem csak azt tudja, milyen telefont, vagy operációs rendszert használsz, hanem akár azt is, épp van-e párod, volt-e eljegyzésed, született-e gyermeked.

Mérget vehetsz rá, az oldaladon felbukkanó hirdetések ezekhez az adatokhoz igazodva jelennek meg!


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)