Egy kertész ismerősöm javasolta ezt a technikát: Mióta kipróbáltam, bármilyen növényt képes vagyok gyökereztetni, szinte burjánzik nálunk a sok dús növény!



Az alábbi egyszerű módszert viszonylag nehezebben gyökereztethető növények gyökereztetéséhez ajánljuk: első lépésben le kell vágnunk a növényről egy olyan ágat, amely erős és egészséges, és ennek a gyökerét mézbe áztatjuk, majd a méz rétegre fahéjat teszünk.

Egy poharat megtöltünk földdel, és ebbe ültetjük a mézzel és fahéjjal előkészített águnkat. Ezek az anyagok azért kedveznek a növény fejlődésének, mert visszaszorítják a káros mikroorganizmusok szaporodását, illetve elpusztítják azokat, és védik a növény friss gyökereit a rothadástól.

Locsolás után a gyökereztető poharunkat egy zacskóba helyezzük, annak érdekében, hogy a víz ne párologjon el. Ha megfigyeljük, észre fogjuk venni, hogy nagyjából öt-tíz napon belül gyökeret ereszt a kis növénykénk.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)