FONTOS bejelentést tett Szijjártó Péter, aminek sok magyar nem fog örülni!



A magyar baloldal csúnyán lebukott, a sajtóban megjelent információ megfelel a valóságnak, miszerint folyamatos egyeztetés van köztük és az ukrán kormány képviselői között – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán szerdán közzétett videóban.

A kormányülésről bejelentkezve a tárcavezető kifejtette: a szomszédságban zajló háborúval kapcsolatos helyzetértékelés volt a legfőbb napirendi pont. Felidézte, hogy Ukrajna külügyminisztere néhány napja felhívta Ukrajna budapesti nagykövetét, “hogy a magyarországi választási eredmény befolyásolásának lehetőségéről konzultáljanak” – fogalmazott.

Úgy vélte, “ezzel a magyar baloldal csúnyán lebukott”, hogy folyamatos egyeztetés van a magyar baloldal és az ukrán kormány képviselői között. A magyar baloldal ígéretet tett arra, hogy ha kormányoznának, akkor azonnal döntenének fegyverek szállításáról Ukrajnába és azonnal megszavaznák az Európába, ezen belül Magyarországra irányuló kőolaj- és földgázszállítások szankcióját – mondta.

Szijjártó Péter elmondta: figyelemmel követik az ukrán elnök nemzetközi megszólalásait, amelyek egyértelműen visszaigazolják ezen tárgyalások, egyeztetések tényét. Az ukrán elnök folyamatosan támadja Magyarországot, a magyar kormányt azért, mert “úgy döntöttünk, hogy a magyar emberek biztonsága érdekében nem szállítunk fegyvereket Ukrajnába és nem szavazzuk meg az energiaellátásunk biztonságát veszélyeztető szankciókat sem” – magyarázta.

Úgy látja, amit az ukrán elnök mond, az az ő szempontjából érthető, hiszen az lenne Ukrajna érdeke, hogy minél több európai ország, így Magyarország is szállítson fegyvereket, szavazza meg a kőolaj- és földgázszállításokra vonatkozó szankciót, de ez teljes mértékben ellentétes Magyarország érdekével.

A külügyminiszter kiemelte: a magyar politikusoknak Magyarország érdekét kell képviselniük, Magyarország érdeke pedig egyértelműen az, hogy “kimaradjunk ebből a háborúból”. Ennek érdekében pedig meg kell akadályozni azt, hogy “bármilyen módon beleprovokáljanak, belesodorjanak, belevonjanak minket ebbe a háborúba” – jelentette ki.

Hangsúlyozta: meg kell akadályozni, hogy magyar emberek veszélybe kerüljenek, meg kell akadályozni, hogy a magyar gazdaságot a leállás veszélye fenyegesse, ezért továbbra is ki kell tartani azon döntés mellett, hogy fegyvereket nem szállítunk Ukrajnába és nem támogatjuk az energiaszállításokra vonatkozó szankciókat. “Mindaddig, amíg mi kormányzunk, addig ezek a döntések természetesen érvényben maradnak” – tette hozzá.

Szijjártó Péter szerint a helyzet világos: “folyamatos az egyeztetés a magyar baloldal és az ukránok között”, és ha a magyar baloldal kerülne kormányra, azonnal megkezdenék a fegyverszállításokat, azonnal megszavaznák a kőolaj- és földgázszállításra vonatkozó szankciókat. De “mindaddig, amíg mi kormányzunk, addig Magyarország ki fog maradni ebből a háborúból” – közölte. Hozzáfűzte: nem engedik, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát.

Április 3-án a magyar emberek dönthetnek béke és biztonság vagy a háborúba való belesodródás dolgában – fogalmazott Szijjártó Péter.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)