Egymásnak adják a kilincset. Sokkal többen akarnak az erdélyi magyarok közül most szavazni, mint négy évvel ezelőtt. Nem nehéz kitalálni, hogy kire…



Nagy érdeklődés övezi az anyaországi országgyűlési választást a magyar állampolgársággal is rendelkező erdélyi magyarok körében, akik közül sokan juttatják el levélszavazatukat a főkonzulátusokra, valamint a partnerszervezetekhez. Eddig összesen több mint 100 ezren adták le, küldték el a levélszavazatukat.

Nagyobb érdeklődést tapasztalni az idei magyarországi parlamenti megmérettetés iránt, mint négy évvel ezelőtt, sok olyan választópolgár adja le most a szavazatát, aki idén először regisztrált, és első alkalommal vesz részt magyarországi választáson – tudta meg a Krónika Magyarország kolozsvári főkonzulátusától.

A diplomáciai kirendeltség tájékoztatása szerint a magyar kormány partnerszervezetei – az EMNT demokrácia-központjai és az RMDSZ Eurotrans Alapítványa – intenzíven dolgoznak, segítik a szavazatok begyűjtését, leadását, írja az itthon.ma

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)