Ez lenne az egyik legdurvább szankció Oroszország ellen, kérdés vajon meg mernék-e lépniAz egyik szakértő szerint ez lehet több kárt okozna, mint hasznot, és Oroszországnak egyébként is van vészmegoldása.

A kedélyek továbbra sem csitulnak, és nagyban zajlik az orosz-ukrán háború. Rakétacsapások, menekültválság és általános félelem - ezek jellemzik továbbra is a konfliktust. Szakértők úgy látják, hogy Vlagyimir Putyin abszolút nem fog engedni semmiből.

Dr. Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő például nem rég arról nyilatkozott, hogy az orosz elnök már csak azért sem fog belemenni egy részleges győzelembe, mivel a háborúnak a legtöbb negatívumát elszenvedte Oroszország is.

Nehéz is lenne felsorolni, hogy az Európai Unió, Amerika, valamint a különféle globális cégek eddig milyen szankciókkal sújtották az oroszokat. A kulturális és a sportélet is beállt a sorba: nagyzenekarok mondják le a koncertjeiket, Oroszországot pedig gyakorlatilag az összes fontosabb világversenyről kizárták.

Közben a Leet számolt be róla, hogy Ukrajna egy egészen egyedi szankció miatt írt levelet az Internet Corporation for Assigned Names and Numbers-nek (Internetes Név- és Számkiosztó Társaság – ICANN) és az Európai IP-hálózatok Hálózati Koordinációs Központjának (RIPE NCC).

Andrij Nabok és Mykhailo Fedorov tisztviselők gyakorlatilag arra kérik a képviselőket, hogy blokkolják Oroszországban a teljes internetet.

Az ICANN, valamint a RIPE NCC visszautasította a kérést. Bill Woodcock szakértő szerint a leállás főleg a civileket érintené, akiket így ráadásul a külföldi hírektől és perspektíváktól is elvágnák.

A lap megemlíti azt is, hogy Oroszország tavaly sikeresen felállított egy saját belsős, zárt hálózatot, a Runetet, ami állítólag tökéletesen működik, ha esetleg valami miatt le akarnák választani az oroszokat a globális internetről.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (13) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (94)