Mióta így felment a lángos ára, inkább magam sütöm! Megtaláltam a tökéletes receptet hozzá! És a végeredmény olyan mint a strandokon!



Már sok lángos receptet kipróbáltam, de ennél letapadtam. Egy kedves ismerősömtől kaptam a receptet. Azóta csak ezt készítem. Ez a recept azért is jó, mert nem kell kisütni egyszerre. Akár 1 hétig is eláll a hűtőben.. mert nincs is jobb, a frissen sült lángosnál.:)


Hozzávalók:


1 kg finomliszt

6 dl kefir

4 db tojás

5 dkg élesztő

2 dl tej

1 e.k. só

2 kávéskanál kristálycukor

étolaj

45 dkg tejföl

20 dkg trappista sajt

3-4 gerezd fokhagyma

 


Elkészítés:


Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk.Kiveszünk belőle annyit, amennyit sütni szeretnénk, a többit a hűtőbe tesszük. Gombócokat csípünk belőle, hagyjuk 20-30 percet kelni.

A sajtot lereszeljük. A tejfölt kikeverjük az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval. Olajos kézzel széthúzogatjuk a tésztát, és bő olajban kisütjük. Az első oldalát fedővel lefedve, a másik oldalát fedő nélkül sütjük.

A lángosokat megkentem fokhagymás tejföllel, majd reszelt sajtot szórtam rá. A maradék tésztát kiolajozott nylon zacskóban vagy dobozban a hűtőben több napig tárolhatjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!


Erika Mészáros receptje

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)