Remek hír érkezett! Újabb nyugdíjemelés jöhet az idén, ennyi plusz pénzzel lehet számolni



Ez is emelt összeg volt a költségvetési törvényben eredetileg szereplő három százalékhoz képest, de a Népszava szerint a múlt havi inflációs szám láthatóan fölülírta ezt a prognózist is. A januárban várt stagnálás helyett a decemberi 7,4 százalékról 7,9 százalékra szökött a 12 havi infláció – emlékeztetett a lap.

Az elemzők szerint az áremelkedések üteme az idő előrehaladtával ugyan csökken, de az éves átlagos pénzromlás így is legalább hat százalékos lesz. Szinte kivétel nélkül minden elemző e szintre, vagy még feljebb emelte inflációs várakozásait.

A lap szerint várhatóan novemberben további, legalább egy százalékos, januárig visszamenőleges nyugdíjemelésre lesz szükség.

Ám mint megjegyzik, ezzel az egy százalékos kiegészítő emeléssel is csak ott tartanak majd a nyugdíjasok, hogy a járadékok vásárlóértéke nem csökken, ugyanis az Orbán-kormány 2012-ben megszüntette a nyugdíjemelések bérekhez való kötését, az úgynevezett vegyes indexálást.

Címlapfotó: illusztráció

Forrás: nepszava.hu

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)