Mindenki más számot lát ezen a képen... Te melyiket? Nézd meg mi van rajta valójában!



Az emberek imádják az optikai feladványokat, de ez többeken is kifogott.

Az internet népe szereti azokat a feladványokat, amelyekkel a látást lehet tesztelni. A legtöbbször egy trükkösen elrejtett számot kell kiolvasni egy képről, de mi van akkor, ha nem lehet pontosan meghatározni, mi is az az egy szám?

A LADbible írt egy Twitteren terjedő új tesztről, amit viszonylag hamar megoldanak az emberek, de szinte mindenkinek más jön ki a végeredménynek.

A képen egy fekete-fehér kör látható, benne egy számmal – a kérdés csak az, hogy melyik számmal?

Első pillantásra 45 283-at látunk, ugye?

Aztán, ha picit közelebbről megnézzük, már úgy tűnik, hogy 3452839 szerepel a képen, legalábbis több kommentelő ezt említette.

A tweethez több mint 4000 hozzászólás érkezett, az emberek pedig nem értik, hogy miért nem ugyanazt a számot látják mindannyian.

A szakemberek szerint a kontrasztérzékenység különböző mértéke miatt látunk mást. A kontrasztérzékenység határozza meg, hogy különbséget tudunk-e tenni egy képen szereplő tárgy, alak és a háttér között, de azt is méri, hogy mennyire ismerjük fel a sötét vagy világos színeket.

A gyenge kontrasztérzékenység egyébként veszélyes is lehet, mivel, ha alacsony, akkor balesetveszélyes helyzetet teremthet, például, amikor ködben vezet az ember vagy lelép a járdaszegélyről, de szembetegségek, például szürkehályog vagy zöldhályog tünete is lehet.

Ha nem lát számot a képen, akkor érdemes felkeresnie egy szakembert!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)