Ha azt látod, egy palack van az autód kerekénél, légy nagyon óvatos



Az autóban ma már egyre komolyabb biztonsági rendszerek vannak, így azokat egyre nehezebb feltörni. Sajnos azonban a bűnözők olyan trükkökhöz folyamodhatnak, amelyek az emberi tényező kijátszásával teszik lehetővé számukra, hogy elorozhassák a gépkocsit.

Rossz szándékú emberek a világ több országában alkalmaznak már az alábbihoz hasonló trükköket, melyeknek lényege az, hogy miután a sofőr már beszállt az autóba, különböző okokból ki kelljen szállnia, és a bűnözők ezt kihasználva gyorsan bepattanhassanak a kocsiba, és elhajthassanak vele.

Ilyen bűnös trükk az, amikor valamilyen ruhadarabbal leterítik a szélvédőt, hogy ne lehessen rendesen kilátni. Vagy konzervdobozt, üdítős dobozt, esetleg ásványvizes palackot rögzítenek a kerékre, így az igen erős, és különös hangot ad, amikor a tulajdonos megpróbál elindulni az autóval.

Ezért a sofőr kiszáll, hogy lássa, mi a helyzet, és már adott is a helyzet, amire a bűnöző várt!


Ha ilyesmit tapasztalunk, mindig legyünk óvatosak!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)