MEGVAN A PONTOS ÖSSZEG, FORINTRA PONTOSAN ENNYI PÉNZBELI kompenzációt ad az állam a nyugdíjasoknak



Az idősek juttatása emelkedett az év elején: a nyugdíjasok ezúttal öt százalékkal nagyobb havi összegre számíthatnak. Emellett a 13. havi plusznyugdíjat, ami már az emelt juttatás lesz, a következő havi kifizetéskor, február közepén, a rendes nyugdíjjal együtt írják jóvá a számlákon, illetve adja át a pénzespostás.

Az államkincstár február közepén folyósítja a 13. havi ellátást, ami egy teljes havi nyugdíj összegének felel majd meg – közölte Tállai András államtitkár, igy ezekkel az összegekkel mindenképpen számolhat idén a két és fél millió, nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy.

Orbán Viktor kormányfő a közösségi oldalán is beharangozta ezeket a járandóságokat, igaz, fordított sorrendben, hiszen először jön az emelt nyugdíj, majd február közepén a 13. havi pénz.

A kormány kommunikációja szerint a gazdaság teljesítménye most lehetővé teszi az előrehozott juttatást, az ellenzék szerint viszont mindez abból a gigahitelből valósul meg, amit tavaly év végén vett fel az államháztartás.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)