KIADTÁK A RIASZTÁST ónos eső és hóvihar miatt – Ha itt élsz, légy nagyon óvatos!



Késő estig kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható. Ezt követően eléri a nyugati tájakat az érkező mediterrán ciklon csapadékzónája, amelyből az éjféli órákig bezárólag a nyugati, északnyugati határvidéken lepel – 2 cm (a Soproni- és a Kőszegi-hegységben akár ennél több) friss hó hullhat.

Elsősorban Vas megye déli részén, illetve Zalában ónos esőre is számítani lehet (ált. < 1 mm).

Megj.: Az éjszaka képződött zúzmarás ködfoltok napközben gyorsan meg is szűnnek. – írja a met.hu.

Csütörtök hajnalban és napközben vegyesen kell számítani esőre, havas esőre, ónos esőre, főként nyugaton és északon havazásra. Kezdetben a szél is erős lehet. A tartósan fagyos tájakon 5-10 cm, hegycsúcsainkon 10 cm-nél több hó hullhat. Reggel sokfelé fagyhat, napközben pedig 0 és 7 fok közötti értékekre van kilátás.

Pénteken még keleten, délkeleten fordulhat elő időnként vegyes halmazállapotú csapadék, a Dunántúlon kisüt a nap. Néhol nehezen oszlik fel a reggeli pára, köd. A csúcshőmérséklet -1 és +5 fok között alakulhat.

Szombaton a ködös reggelt követően sokfelé feltámad a szél, mely vasárnapra viharossá fokozódik. Vasárnap nagy területen fog esni, a hőmérséklet függvényében eső, havas eső, hó válthatják egymást.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)