Igen, a kezed valóban megmutatja rákos leszel-e – Ezt figyeld!



Magyarországon a halálozási okok második helyén a daganatos megbetegedések állnak. Évente több mint 70 ezer új daganatos beteget fedeznek fel. A leggyakoribb és a legpusztítóbb daganat még mindig a tüdőrák.

Férfiaknál a prosztata-, és a fej-nyaki rákos betegségei, míg nőknél a vastagbélrák, a tüdőrák valamint az emlőrák száma mutat némi emelkedést.

A daganatos betegségeknél különösen fontos a megelőzés, a rendszeresen elvégzett ön- és szűrővizsgálatok, valamint a megfelelő életmód sokat segíthet a daganatok megelőzésében, illetve korai felfedezésében, azaz nagymértékben javítják a gyógyulási esélyeket! Mindezek mellett fontos odafigyelni testünk jelzéseire, és ha bármilyen – daganatra specifikus – figyelmeztető tünetet észlelünk, akkor haladéktalanul orvoshoz fordulni!

Minden rák típus különböző tünetekkel jár, így a kezelések és a terápiák is eltérőek lehetnek. Azonban van egy dolog, amely minden rák típusnál ugyanaz, az első tünetek a tenyéren jelennek meg. 

A brit kutatók felmérést végeztek a rák diagnosztizálásával kapcsolatban és arra a következtetésre jutottak, hogy a kéz az egyetlen olyan testrész, amely minden rák típus esetében figyelmeztető jeleket küld.

Mivel a kezünkkel végzünk szinte minden munkát, tevékenységet, így bizonyos sérülések, elváltozások normálisnak mondhatóak. Abban az esetben viszont, ha a kezünk nincs komolyabb fizikai terhelésnek kitéve, az alábbi néhány dologra mindenképp figyelnünk kell!

A megmagyarázhatatlan eredetű duzzanatok, repedések, a bőrkeményedések valamilyen rendellenesség jelei. Sajnos nagyon sok ember figyelmen kívül hagyja ezeket a tüneteket, de mégis ajánlott lenne egy szakemberrel kizárni a lehetséges kockázatokat. Egy dolgot nagyon fontos még az elején leszögezni: a korai felismerés akár az életünket is jelentheti!


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)