Falus Ferenc szerint jelenleg közel 6 millióan nem védettek sem a deltával, sem a következő hullámmal szemben



A volt tisztifőorvos számításai szerint legalább 4,5 millióan vannak, akik teljesen védettek, miközben közel 6 millióan nem védettek sem a deltával, sem a következő járványhullámmal szemben sem védettek. A pillanatnyi oltóanyagok ugyanis 6 hónapon túl nem biztosítanak védettséget.

A negyedik hullám elején már 30 ezer halottnál tartottunk, azóta pedig minden egyes nap annyi veszteségünk van, mintha mindennap lezuhanna egy repülőgép. És ezt a magyar társadalom igazából nem veszi tragédiának, ráadásul a valós számok magasabbak is lehetnek – mondta Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos az ATV Startban.

Osztja azt a véleményt, hogy mostanában járunk a negyedik hullám csúcsán, és ezt körülbelül 50 nap alatt értük el, ami azt jelenti, hogy a következő 50 nap alatt fog kimenni ez a járványhullám. Falus Ferenc figyelmeztetett: ha nem tesznek még további óvintézkedést, akkor további 5000 honfitársunkat veszíthetjük el ebben a járványhullámban.

Falus szerint már késésben vagyunk járványkezelés tekintetében. Az oltási hét meghosszabbítása szerinte nem szól másról, minthogy annak beismerése, hogy teljesen felesleges volt a regisztráció, csak egy politikai akció volt a lakosság e-mail címeinek begyűjtésére. Személy szerint nagyon örül, hogy meghosszabbították, mert így már legalább 4,5 millióan vannak, akik teljesen védettek, miközben viszont közel 6 millióan nem védettek sem a deltával, sem a következő járványhullámmal szemben sem védettek. A pillanatnyi oltóanyagok ugyanis 6 hónapon túl nem biztosítanak védettséget.

A volt tisztifőorvos azt mondta, hogy az emberi találkozások monitorozása az a mutató, hogy a járványkezelésben milyen lépésre lenne szükség. Szerinte ez alapján négyszer több a fertőzött, mint amennyit hivatalosan regisztrálnak – ezt a jelenlegi társadalmi helyzet mutatja, hogy egyelőre nincs semmilyen korlátozás az emberi találkozásoknak.

Az osztrák példával kapcsolatban megjegyezte, hogy ha fel akarjuk számolni a járványt, akkor kénytelen leszünk szigorítani. Szerinte bizonyos munkakörökben igenis kötelezővé kell tenni az oltást, de meg kell adni a szabadságot azoknak, akik nem lépnek ki az otthonukból, hogy ne vegyék fel az oltást.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)