FIGYELEM!!! Így jelez először a tested, hogy tüdőgyulladásod van!



A tüdőgyulladásnak több oka is lehet. Ott vannak a fertőzést okozó kórokozók, de káros fizikai-kémiai hatások is megbetegedést okozhatnak.

Főként a gyerekeknél és a krónikus betegségben, gyenge immunrendszerű időseknél lehet veszélyes.

A tüdőgyulladás nem más mint, a tüdő szöveteinek gyulladásos betegsége. Leggyakrabban baktériumok, vírusok, gombák, különböző élősködők okoznak gondot, ami egyébként fertőző betegségnek számít, ellenben a fizikai-kémiai részecskék által okozott tüdőgyulladással, amely nem fertőz, tehát nem lehet elkapni egy másik embertől. A betegség lehet enyhe lefolyású, de ritkán ugyan előfordulhat, hogy valaki belehal.

Elsősorban a Haemophilus influenzae, a Staphylococcus aures és a Streptococcus pneumoniae baktériumok okoznak tüdőgyulladást, de vírusok is okozhatnak gondokat, hiszen az esetek felében vírusos tüdőgyulladással kell szembenézniük a betegeknek és orvosaiknak.


Lássuk a tüneteket, amelyeket ha észrevesszük magunkon, azonnal keressünk fel egy háziorvost!


- hirtelen, magas, olykor 40 Celsius fokos láz, ami párosulhat hidegrázással is

- erős köhögés

- rossz, gyenge közérzet

- gyors, percenként 120-as pulzus

- gennyes, olykor zöldszínű köpet

- fej- és izomfájdalmak

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)