Itt a tökéletes Karácsonyi Halászlé receptje! Minden évben bejön ez a recept!



A karácsonyi halászlé nélkül nem múlhat el az ünnep, viszont egy jó halászlének titka van, amit nem sokan ismernek!

Íme a tökéletes halászlé receptje, amit idén ne hagyj ki te sem!


Hozzávalók 10 személyre:


2 kg ponty

1 kg kecsege

1 kg harcsa

50 dkg vöröshagyma

20 dkg paprika

20 dkg paradicsom

5 dkg pirospaprika

5 dkg só

3 szem krumpli


Elkészítés:


Vásárold meg a halakat akár készen, felszeletelve, a belsőségek nélkül, akár egyben. Ha utóbbit választod, először a pikkelyeket szedd le róla, majd vágd félbe. Vedd ki a gyomrát, a haltejet és a halikrát, és a húst vágd fel nagyjából kétujjnyi vastag szeletekre. Mosd meg alaposan a szeleteket, majd dörzsöld be őket sóval.

A hagymát aprítsd fel, és olajon dinszteld meg. Amikor üveges, szórd rá a pirospaprikát, és engedd fel öt-hat liter meleg vízzel. A meghámozott krumplikat darabold fel, és tedd a vízbe. A halak fejét és farkát szintén add hozzá. De csak ezeket, mert a hal többi része hamar megfő, ennek kell csak sok idő.

Amikor a krumpli és a halvégek puhák, vedd le a lét a tűzről, és passzírozd át az egészet. A legkönnyebb, ha kifejezetten halpasszírozót vásárolsz erre a célra, mert az az összes felesleges részt kiszűri és fenntartja. Használhatsz egy kisebb lyukú szűrőt is, de ezzel bonyolultabb a művelet.

Tedd vissza a tűzre a sűrű levet, és szórd bele a karikára vágott paprikát és paradicsomot. Amikor forr a lé, add hozzá a besózott haldarabokat is, és 10-15 perc alatt, kis lángon főzd őket puhára. A hal könnyen megfő, így érdemes többször megszurkálnod, hogy jó-e már.

Tálaláskor figyelj arra, hogy a szálkáknak külön kistányért biztosíts, illetve készíts elő erős paprikát, ha valaki még fűszerezni szeretné.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)