Bőrkeményedés vagy tyúkszem kínoz? Így szabadulhatsz meg tőle mindörökre egy egyszerű házi módszerrel



A bőrkeményedés és a tyúkszem közös jellemzője, hogy könnyen megjelennek akár egy kevésbé jó kialakítású cipő, vagy egy nagyobb erőfeszítés hatására. Megszabadulni tőlük annál nehezebb!

Ha a tyúkszem vérzik, feltétlenül forduljunk orvoshoz, a kisebb tyúkszem vagy bőrkeményedés esetén azonban működhetnek az otthoni megoldások. Íme néhány igen hatékony:


1. Lábvíz


Egy tál meleg vízben feloldunk egy e.k. folyékony szappant, valamint háromszor annyi szódabikarbónát. Ebbe a lábvízbe huszonöt percen át áztassuk lábainkat. Majd habkővel jó alaposan dörzsöljük át a felpuhult talpat, végül pedig kenjük be krémmel a talpunkat.


2. Viasz


Erős bőrpuhító és hidratáló hatással bír, ezért jótékony a bőr számára. A viaszt melegítsük fel a mikróban, és keverjük össze egyenlő arányban mustár olajjal.


Miután a keverék kissé kihűlt, nyomjuk lábfejünket a masszába. Negyed órán át még ne mossuk le – felpuhítja a bőrt, így könnyebb dolgunk lesz a habkővel.


3. Citromlé


A citrom illatossá teszi a lábat, megszünteti a kisebb repedéseket a saroknál, ezen kívül pedig világosítja a bőrt. Ha öt napon át használjuk folyamatosan, megszünteti a bőrkeményedést.


Fogjunk egy egész citromot, héjával együtt reszeljük le. Ezután kenjük a bőrkeményedésre, ahol tíz-tizenöt percen át hagyjuk hatni, mielőtt lemosnánk!


4. Mindig kényelmes cipőt válassz!


Ez az alapja annak, hogy ne alakuljon ki a lábadon bőrkeményedés és/vagy tyúkszem. Sokszor, amit megspórolsz egy rossz minőségű cipőn, azt el kell költened a tyúkszem kezelésére...

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)