A kislány vett egy játékot. A pénztáros rögtön elrejtette azt a pult mögé, amit tettek, arra nincsenek szavak...



Egy férfi a kislányával lépett a játékboltba, hogy megvegyék neki a karácsonyi ajándékát. A kislány egy Barbie babát választott és megkérdezte az édesapját, hogy van e erre elég pénzük.

A divatos drága öltönyös férfi mosolyogva rábólintott.

A boldog kislány már a pénztárhoz akart rohanni, amikor ránézett a mellette álló fiúra, aki szintén édesapjával érkezett a boltba. A fiún kopott kabát volt – valószínűleg turkálóban vásárolták, vagy az idősebb testvérétől örökölte. A gyerek felénken ment a videó játékhoz.

A fiú apja szomorú tekintettel nézett a fiára és határozottan megrázta a fejét. Nem volt elég pénze, hogy ilyen játékot vásároljon. A fiú letörten tette vissza a játékot a polcra.

Ez volt az a pillanat, amikor a kislány valamit mondott az édesapjának és elvette azt a videó játékot, amit a fiú meg szeretett volna venni. A pénztárnál kifizették a játékot, és halkan súgott valamit a pénztáros fülébe. A férfi elmosolyodott és elrejtette a pult alá.

A kislány nem tudta leplezni az örömét, amikor a szomorú kisfiú odalépett a pénztárhoz, hogy kifizessék a matricás albumot. Amikor a férfi nyújtotta a pénzt, a pénztáros a következőt mondta: „ Fogadja őszinte gratulációmat! Önök a századik vásárlóink, ami azt jelenti, hogy Önök egy videó játékot nyertek!”

Amikor az apa és a kislánya kiléptek a játékboltból, a férfi megkérdezte a lányát, hogy miért ajándékozott meg egy ismeretlen kisfiút. A gyerek a lehető legbölcsebb módon válaszolt: „A nagymama és nagypapa tegnap azt mondták nekem, csak olyat vásároljak, ami boldoggá tesz engem. Én így is csináltam! Láttad mennyire boldog volt az a fiú?”

A gyerekek nagyon őszinték, és mi csak példát vehetünk róluk… Ossza meg ezt a történetet a barátaival, hogy a lány cselekedete minél több embert ösztönözzön jó cselekedetre!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)