“Ma reggel folyamatos kapucsengő szóra ébredtünk! Egy hajléktalan bácsika állt a kapuban…A történtektől még mindig a könnyeimmel küzdök! Valóban nem a pénz teszi az Embert!”



A történetet az interneten találtuk, és mivel az gondoljuk, figyelmet érdemel, megosztjuk veletek. Valószínűleg évekkel ezelőtt történhetett, ez a tanulságon azonban semmit sem változtat.

A történetet elmesélő hölgy -nevezzük a történet szempontjából Máriának-, leírja, hogy azon a bizonyos reggelen folyamatos kapucsengő szó keltette őket.

A férje felkelt, és megnézte, ki csenget. A kapuban egy hajléktalan külsejű idősebb férfi állt, kezében pedig a szomszéd pénztárcája.

Máriáék szomszédasszonya előző nap úgy járt, hogy kirabolták őt, és a pénztárcáját is elvitték, amely az összes iratát tartalmazta.

A hajléktalan férfi elmondta, hogy egy kukában lelt a tálcára, és mivel az iratokat benne hagyták, láthatta a címet, és bár nem volt közel, fogta a tárcát, és elgyalogolt vele, hogy visszaadja azt a jogos tulajdonosának!

A szomszéd nem volt otthon, ezért csöngetett be Máriáékhoz. A bácsi elmondta azt is, hogy idén már több pénztárcát visszaadott a jogos tulajdonosának.

Amikor megjött a szomszédasszony, hangosan hálálkodott, és megjutalmazta a bácsit a jó tettért, mert átgyalogolt a fél városon, hogy visszaadja neki a pénztárcát, amiben az iratai voltak. Rengeteg idegőrlő ügyintézést spórolt meg ezzel neki!

A dolog azért is jól végződött, mert készpénzt alig tartott magánál, így kár végül alig érte, köszönhetően a bácsi segítségének!

Tehát akkor még egyszer, amit mindannyian tudunk, és újra és újra megbizonyosodhatunk róla: nem a pénz és a ruha teszi az embert! 

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)