LEÁLLHAT A TÖMEGKÖZLEKEDÉS, HA KÖTELEZŐ LESZ AZ OLTÁS: ULTIMÁTUMOT ADOTT A NÉP A KORMÁNYNAK!



Orbán olyan ellenállással találta most szembe magát, amire évtizedek óta nem volt példa…

Ha kötelező lesz az oltás, leállhat a MÁV és a Volánbusz is – mondta a Vasutas Szakszervezet elnöke és a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet elnöke.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi Kormányinfón jelentette be, hogy a cégek és a vállalkozások jogosultak a munkavégzés feltételeként előírni a védőoltást az alkalmazottaik számára

- számolt be róla az Index.

A BKV közleménye szerint jelenleg is egyeztetések zajlanak a témában; a MÁV-csoport, amelyhez a Volánbusz is tartozik, még nem reagált az ATV ezzel kapcsolatos megkeresésére.

A szakszervezetek viszont úgy vélik, ha kötelező lesz a koronavírus elleni védőoltás, ellehetetlenülhet a közösségi közlekedés.

Azok, akik a vonatközlekedésben tevékenyen részt vesznek, ott az oltottság sajnos a legrosszabb aránnyal van

– fogalmazott Meleg János, a Vasutas Szakszervezet elnöke.

A helyzet a Volánnál sem jobb, Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet elnöke szerint óriási a felháborodás a munkavállalók körében a kötelező oltás miatt.

Próbálom őket nyugtatni, hogy még ezt senki nem tette kötelezővé, és ha kötelezővé teszik, akkor kell nekünk dönteni, hogy milyen lépéseket teszünk

– mondta Dobi István.

Aki úgy véli, nem lesz kötelező az oltás, mert nincs tartalék a rendszerben, és ha bevezetnék, akkor leállna a buszközlekedés.

A kormányhatározat értelmében, ha a dolgozó a védőoltást a munkáltató által meghatározott határidőn belül nem veszi fel, akkor fizetés nélküli szabadságra küldhető.

És ha egy éven belül továbbra sem tesz eleget az előírásnak, akkor a jogviszonyát felmentéssel, illetve felmondással azonnali hatállyal megszüntetheti a munkáltatója.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)