Hatalmas fordulat LL Junior kisfiának halála ügyébenL.L. Junior gyermekeinek édesanyja emberfeletti erőről tesz nap mint nap tanúbizonyságot már azzal is, hogy egyáltalán képes élni a hétköznapi életét. Dolgozni jár, rendben tartja a háztartást és a nagyobbik fiát neveli.

Mindezt csendben és méltósággal azok után, hogy 2019. augusztus 31-én a szeme láttára gázolta halálra egy vétlen autós a kisebbik fiát.

A baleset körülményeit alapos vizsgálat után tisztázta a rendőrség, az autó sofőrje betartott minden vonatkozó szabályt, Hopp Csilla felelősségét azonban nem sikerült egyértelműen megállapítani, a mai napig nem tudni, hogy fogta-e a kisfiú kezét a zebrán való áthaladás előtt és kitépte magát a gyermek vagy nem.

Ez a legfontosabb kérdés az ügyben annak tekintetében, hogy az édesanya számíthat-e felelősségre vonásra.

A rendőrség majdnem két évvel a tragédia után, 2021 júliusában lezárta a nyomozást, és sokak meglepetésére vádemelési javaslattal továbbította a az iratokat az ügyészségnek. Az édesanyát gondatlan emberöléssel gyanúsították meg.

„Bár megpróbáltam felkészíteni Csillát erre az eshetőségre is, de természetesen rettenetesen felkavarta, hogy vádat emeltek ellene” – mondta akkor a Bors megkeresésére Hopp Csilla jogi képviselője, dr. Horváth B. Gábor ügyvéd, aki így folytatta. – „Pedig nem ért minket váratlanul a döntés, hiszen ismerve az igazságszolgáltatás csikorgó gépezetét, ez a lehetőség is végig fennált.”


Hol késik a vádemelés?


Az ügyészség négy hónapja kapta meg az iratokat, döntés azonban még mindig nem történt. A Bors többször is érdeklődött a Fővárosi Főügyészségnél, hogy megtudják, megszületett-e már az ügyészi döntés a vádemelésről – legutóbb a héten –, de mindannyiszor azt a választ kapták, hogy még nem…

Az idő telik, lassan a nyakunkon vannak az ünnepek, karácsony környékén időszakosan leállnak az állami intézmények, január lehet, mire újra előkerül Hopp Csilla ügye.

Az édesanya tehát két éve vár már arra, hogy az élete legfájdalmasabb tragédiája jogi úton lezáruljon, és végre maga mögött tudhassa. Nem tudni azt sem, hogy meddig kell várnia. Ha elítélik, ha nem, nem kérdés, hogy az élettől már megkapta azt a büntetést, amit senki sem érdemel, és amit semmilyen jogi paragrafus nem képes felülírni.

Újra megkeresték az ügyben Hopp Csilla ügyvédjét, dr. Horváth B. Gábort, akitől azt kérdezték, mi a véleménye arról, hogy még mindig nem tudni, hogy megvádolják-e az ügyfelét, és szerinte mikor ér véget Csilla számára ez a rémálom?

„Már mi is nagyon várjuk az eljárást megszüntető határozatot. Ennyit mondhatok” – közölte a Borssal az ügyvéd.

L.L. Juniort is keresték, azonban nem kívánt beszélni a családja életét beárnyékoló tortúráról. – írja a Ripost.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)