Az orvos lerántotta a leplet: Ezekkel az új tünetekkel jelentkezik a koronavírus omikron variánsaEzekre mindenképp érdemes figyelni!

Nagy ijedtséget keltett az új vírusvariáns megjelenése, ám egy dél-afrikai orvos most lerántotta a leplet az ismeretlenről és ezzel kicsit megnyugtatta az embereket. Ugyanis azt állítja, hogy az eddigiektől eltérő, de enyhébb tünetekkel jár a koronavírus új, omikron variánsa – ezt mondta a brit Telegraph című lapnak dr. Angelique Coetzee háziorvos, aki Dél-Afrikában először találkozott a szupermutáns fertőzte betegekkel.

Dr. Coetzee azt mondta: szokatlan, de enyhe tüneteket mutattak a megbetegedettek.

Ezek az eddig tapasztalt tünetei a fertőzésnek:


- Nagyfokú kimerültség

- Olykor kiugróan magas pulzusszám (ezt egy hatéves gyereknél dokumentálták)

Nem jelentkezik a szaglás és ízérzés elvesztése

A tünetek eléggé eltérőek és elég enyhék voltak azokhoz képest, akiket ezt megelőzően kezeltem Coviddal – hasonlította a korábbi megbetegedésekhez a mostaniakat az orvos.

A doktor arra is felhívta a figyelmet: noha az általa vizsgált egészséges és fiatal korosztálynál tapasztalatai szerint enyhe tüneteket mutat a vírusmutáns, az kifejezetten veszélyes lehet az idős korosztályra, különösen az olyanokra, akiknek krónikus betegségük – cukorbaj, szívbetegség – van.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék