Az orvos lerántotta a leplet: Ezekkel az új tünetekkel jelentkezik a koronavírus omikron variánsa



Ezekre mindenképp érdemes figyelni!

Nagy ijedtséget keltett az új vírusvariáns megjelenése, ám egy dél-afrikai orvos most lerántotta a leplet az ismeretlenről és ezzel kicsit megnyugtatta az embereket. Ugyanis azt állítja, hogy az eddigiektől eltérő, de enyhébb tünetekkel jár a koronavírus új, omikron variánsa – ezt mondta a brit Telegraph című lapnak dr. Angelique Coetzee háziorvos, aki Dél-Afrikában először találkozott a szupermutáns fertőzte betegekkel.

Dr. Coetzee azt mondta: szokatlan, de enyhe tüneteket mutattak a megbetegedettek.

Ezek az eddig tapasztalt tünetei a fertőzésnek:


- Nagyfokú kimerültség

- Olykor kiugróan magas pulzusszám (ezt egy hatéves gyereknél dokumentálták)

Nem jelentkezik a szaglás és ízérzés elvesztése

A tünetek eléggé eltérőek és elég enyhék voltak azokhoz képest, akiket ezt megelőzően kezeltem Coviddal – hasonlította a korábbi megbetegedésekhez a mostaniakat az orvos.

A doktor arra is felhívta a figyelmet: noha az általa vizsgált egészséges és fiatal korosztálynál tapasztalatai szerint enyhe tüneteket mutat a vírusmutáns, az kifejezetten veszélyes lehet az idős korosztályra, különösen az olyanokra, akiknek krónikus betegségük – cukorbaj, szívbetegség – van.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)