ELKERÜLHETETLEN LESZ A CSECSEMŐK BEOLTÁSA…? MÁR TESZTELIK RAJTUK A MODERNÁTIgencsak megosztó hír érkezett, ami pedig külön aggasztó, hogy egyes tudósok, szakértők szerint a kisgyerekek, csecsemők beoltása is szükséges lehet a teljes nyájimmunitás eléréséhez.

Azt is megindokolták, hogy miért. TE beoltatnád a babádat?

Az indok és a vakcinagyártók “pofátlansága”?

Az Egyesült Államokban már számos helyen tesztelik a Moderna vakcináját csecsemőkön, miközben egyelőre még az orvosi szakértők sem biztosak abban, hogy egyáltalán van-e értelme beoltani őket, mivel a korcsoportban a betegség alacsony kockázatokkal jár.

Az USA 31 tagállamában már összesen 79 helyen végzik a KidCOVE néve nfutó vizsgálatot, összesen három különböző korcsoportban:

6–12 évesek,

2–6 évesek,

6 hónaposok és 2 évesek.

Bill Hartman, a kutatás egyik vezetője elmondta: a legfiatalabb gyermekeknek is hozzá kell jutniuk a vakcinához, és biztosítanunk kell azt, hogy azok biztonságosak legyenek.

Hozzátette, hogy a delta-variáns miatt a csecsemők, gyermekek közül is sokan megbetegedtek, ezért szerintük érdemes megfontolni a beoltásukat.

Emiatt nem tudtak bölcsődébe, iskolába menni, és a körülöttük lévő embereket is megfertőzték, beleértve a gyenge immunrendszerű rokonokat

– fejtette ki Hartman.

Oltatni, nem oltatni? Mit mond a tudomány?

Még a tudományon, a szakmán belül sincs teljes egyetértés arról, hogy érdemes-e oltatni, vagy nem oltatni a fiatal gyerekeket, babákat.

Egyfelől őket nem igazán érintett eddig a betegség súlyosabb lefolyása, de ez nem biztos, hogy mindig így marad madj.

Másfelől a nyájimmunitásra alapuló védekezéssel sem ért mindenki egyet.

Míg a Harvard Egyetem professzornője azt mondja, hogy a gyerekek beoltása nélkül nem tudjuk legyőzni a vírust mivel nincs teljes nyájimmunitás, addig mások azt mondják, hogy önmagában a nyájimmunitás sem jelent győzelmet, csak hamis illúziót.

A gyerekkori, csecsemőkori oltások rengeteg gyermek életét mentették meg ugyanakkor, így ha a koronavírus agresszívan fogja támadni őket, minden bizonnyal meg fog szűnni a jelenleg érzékelhető nagyobb társadalmi ellenállás az oltással szemben.

Ti mit gondoltok erről?

Szükséges, nem szükséges?


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)