A karácsonyi asztal kedvence lesz: gyors tepertős pogácsa, amit minden hétvégén követel majd a család!



Disznóvágáskor mindig készül a rokonoknál tepertő is, amiből nagyon finom pogácsát lehet készíteni. Mivel nyakunkon a karácsony, így válaszd ezt a nagyon egyszerű, igazán nagy sikernek örvendő receptet, amely a nagyszülők régi hangulatát csempészi majd az ünnepi asztalra!


Hozzávalók:


300 g liszt

100 g tepertő

80 g zsír

1 tojássárgája + 1 a kenéshez

2 kanál tejföl

1,5 dkg élesztő

 

1. Lépés

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Az élesztőt a tejfölbe morzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és jól elkeverjük. A lisztbe morzsoljuk a darált tepertőt és a zsírt, majd hozzáadjuk az elkevert tejfölt.

2. Lépés

Jól össze gyúrjuk és még annyi tejfölt teszünk bele, hogy a tészta ne legyen túl kemény. Hajtogassuk és jól dögönyözzük meg.

3. Lépés

Ezután másfél ujjnyira ki kell nyújtjuk, majd tetszőleges méretűre kiszaggatjuk, a tetejüket kockásra szaggatjuk, majd tepsire sorakoztatjuk őket. Itt még hagyjuk állni 15-20 percig, majd tojássárgával megkenjük a tetejüket és szép barnára sütjük őket.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)