9 havonta oltatni kell magunkat, különben nem jár védettségi! Legalábbis erre tett javaslatot az EU



Az Európai Bizottság a koronavírus-járvány alakulására tekintettel csütörtökön az unión belüli biztonságos és szabad mozgásra vonatkozó szabályok összehangolására tett javaslatot – adta hírül az MTI. Ennek jegyében a bizottság a védettségi igazolványok érvényességét január 10-től kezdve kilenc hónapban határozná meg.

A javaslat alapján a tagállamok nem utasíthatnak el olyan oltási bizonyítványt, amelyet a vakcina utolsó adagjának beadása óta kevesebb mint kilenc hónap elteltével állítottak ki.

“Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ iránymutatását követve kilenc hónapos érvényességi időt javaslunk, és ezen időszakon túl, a harmadik, emlékeztető oltás hiányában az igazolvány hatályosságát nem ismernénk el” – jelentette ki a javaslatokat bemutató sajtótájékoztatón Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztos.

Hozzátette: az EU figyelembe veszi azt is, hogy a kormányoknak időre, legalább három hónapra van szükségük az oltási kampányaik kiigazításához és a harmadik dózis elérhetővé tételéhez.

A bizottsági javaslat szorgalmazza azt is, hogy az utazáskor az Európai Unió egyik országában se lehessen korlátozó intézkedéseknek alávetni az érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkezőket. Ugyanakkor igazolás hiányában az érintetteket vizsgálatokra köteleznék közvetlenül az érkezés előtt vagy után.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)