Rusvai Miklós: Ha te is AstraZeneca oltást kaptál, bajban lehetsz!A kínai Sinopharmhoz hasonlóan az AstraZenecával oltottak 15-20 százalékánál sem alakul ki a megfelelő védettség – mondta Rusvai Miklós az ATV-nek.

Igaz arról nem beszélt a szakember, hogy milyen adatok alapján állítja mindezt, mert erről eddig hivatalos statisztika vagy kutatás a nyilvánosság előtt nem ismert.

A virológus szerint: legalább 300 ezer olyan honfitársunk van, akik megkapták az oltás, mégsem váltak védetté.

Kifejtette, az AstraZenecánál is nagyon magas sajnos azok aránya, akinek nincs antitestjük. Csak az AstraZenecánál lehet sejtes védelem, a Sinopharmnál erre kevés esély van – tette hozzá a víruskutató, aki szerint az AstraZenecával oltott emberek 15-20 százalékát, a Sinopharmmal oltottak 30 százalékát érintheti a probléma.

ÉN VIROLÓGIAI, IMMUNOLÓGIAI SZEMPONTBÓL FELTÉTLENÜL A HARMADIK OLTÁS HÍVE VAGYOK, MÉGHOZZÁ MÁS TÍPUSÚ VAKCINÁVAL, MINT AMIVEL AZ ALAP VAKCINÁLÁS TÖRTÉNT

– húzta alá Rusvai.

A virológus hozzátette: októberig meg kellene teremteni a harmadik oltás lehetőségét a kormánynak, különben az emberek továbbra is Romániában adatják be maguknak a harmadik oltást. Szerinte minél előbb nyilvánosságra kellene hozni a vakcinák hatékonyságáról szóló vizsgálati eredményeket is.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)