FRISS: Ma már új maszkviselési szabályok jönnek



Ma újabb részletszabályok jönnek a maszkviselési kötelezettségről azok után, hogy szombat óta az általános kötelezettséget eltörölte a kormány - hangzott el a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs 4. ülését követő sajtótájékoztatón.

Érdemi dolgokról tudtunk döntést hozni, amiket vagy felterjesztünk a kormánynak, vagy meg is jelennek a közlönyben - kezdte Novák Katalin. Minden ülésen, így most is a járványügyről hallgattunk meg egy tájékoztatást. Mivel Magyarország elérte az 5,5 millió első oltottat, ezért a járványügyi korlátozások jelentős részét megszüntettük - emlékeztetett. Ennek köszönhetően szinte már sehol sem kötelező a maszk - emelte ki. A múlt heti döntések szerint az egészségügyi és szociális intézményekre vonatkozó maszkhasználati szabályokat a felelős miniszter határozza majd meg.

A napokban várhatóan meg is jelennek az ezzel kapcsolatos szabályok. Ezek lényege, hogy főszabály szerint a látogatóknak az egészségügyi intézményekben kötelező a maszk viselése, a szociális intézményekben pedig a védettnek nem minősülő személyeknek kell majd maszkot hordaniuk

- részletezte.

"Az ott dolgozóknak, ahol találkoznak látogatókkal, kell hordani maszkot, de a munkavégzés területén, például a pihenő helyiségekben nem kell maszkot használni" - tette hozzá.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)