Ilyen tüneteknél mindenképp mentőt kell hívni az otthon gyógyuló covidos betegekhez


Az elmúlt hetekben sok fiatal és középkorú ember került súlyos állapotban kórházba, hiszen a harmadik hullám sokkal nagyobb mértékben sújtja az eddig kevésbé veszélyeztetett korosztályokat.

A DPC Kórház Intenzív Osztályainak vezetője, Bobek Ilona az RTL Híradójának elmondta: egyes páciensek már fulladnak, mégis inkább otthon maradnak ahelyett, hogy mentőt hívnának. Hozzátette: ez nagy hiba, hiszen a harmadik hullámban sokkal nagyobb kiterjedésben érintett a betegek tüdeje, mint a korábbi esetekben. A szakemberek hangsúlyozzák: ha az otthon gyógyuló covidos betegek rosszul éreznék magukat, nem szabad az utolsó pillanatig várni az orvosi segítséggel.Dr. Késmárky András házi- és sürgősségi orvos a brit mutáció esetén azt tapasztalta, hogy nemcsak fulladás esetén kell kórházba jutnia a koronavírusos betegeknek, ugyanis az új vírusvariáns több, veszélyes tünetet is képes produkálni. A nehézlégzés és az erős szívverés mellett ilyen például a vérnyomácsökkenés, a hosszabb ideig tartó hányás, hasmenés, hallásvesztés, erős szédülés, illetve a tudatvesztés.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)